1

O.K.
Niniejszym ogłaszam zamknięcie konkursu 5zł compo - nie dostałem żadnej pracy. Ostatnio musiałem dać także swoją - więc dalsze ciągnięcie tego dzieła uważam za bezsensowne. Jak ktoś chce coś robić - proponuję zgłosić się do Pina lub Delego. Z mojej strony - sprawa konkursu jest zamknięta.
Pozdrawiam,
Sikor

Sikor umarł...

2

Sajkor - nie tak od razu. To, że prac nie było - ehh .. szczerze powiedziawszy  "obecne" terminy na prace w 5 zyli cmp ;- nie są chyba najbardziej szczęśliwe. Przynajmnmiej z perspektywy czasu - tak teraz myśle. Wielu pracuje, czy ma tam jakieś swoje zajęcia itd. - mało kto ma tu naście lat, tak jak 15-20 lat temu - więc konkurs z terminem 3 razy do roku brzmi sensowniej, a i każdy z chętnych ma więcej czasu na przemyślenie tego - co chce (/nie_chce) napisać. Więc luzik - nie obrażaj się na całokształt.  :rolleyes:  :)

Kontakt: pin@usdk.pl

3

no i nie 5 zł tylko przynajmniej 5 Euro ;)

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

4

nie Euro - tyle co łojro  :twisted:

5

Znaczy - Pinek przejmuje schedę po 5zł? Nie obrażam się, a wydaje mi się, że naskrobać 10 linijek w 2 miesiące każdy może ;) A i tak nie będę z mojej strony dalej tego prowadził - każdy jest na nie jak słyszy/widzi Sikor, więc lepiej będzie, jak kto inny to pociągnie.
Tyle.

Sikor umarł...

6

nie chodzi o 10 linijek - w 2 miesiące. Chodzi o 10 linikej w 3 miesiące (czy ileś tam) - ale ze sensem. A nie 10 linii REM (choć Magnus dał rade)  :twisted:

7

Uprzedzałem, że jak za często, to się ludziom znudzi... dwa razy do roku moim zdaniem to enough!

[ Dodano: Śro Mar 02, 2005 02:04  ]
A tak się ma -1 do upływu dni i wieczną młodość.  :rolleyes:

8

Tzn. pięc zeta compo powinno być i nie porzucaj tej idei Sikor. Pomysł jest dobry, chociaż Jurgi ma racje, że 2 razy na rok starczy. Na pierwszą edycję miałem pomysł i go zrealizowałem. Ten pomysł zrodził mi się dawno w głowie, a twoje kompo było impulsem do realizacji. A na drugą edycję zabrakło mi pomysłu i nie wystawiłem nic.

Wielu pracuje, czy ma tam jakieś swoje zajęcia itd. - mało kto ma tu naście lat (...)

Wbrew pozorom mając te naście lat też nie ma tak dużo czasu (ja jestem obecnie w 3 klasie Gimnazjum-ostatniej, zalezy mi na dobrych ocenach oraz aby pójść do dobrego liceum). Nie zawsze jest czas aby siąść do atarki i coś zmiąchać.
Podsumowując nie porzucaj tego compo, tylko zapodaj termin kolejnej edycji np. gdzieś koło wakacji.

grzybson/SSG^NG

9

Tzn. pięc zeta compo powinno być i nie porzucaj tej idei Sikor. [..]

Niestety, nie widzę sensu. Sorki, Maćku, chciałem coś robić, ale jestem sukcesywnie "tępiony" z moimi pomysłami. Może dobrze, może źle. Może Ty przejmiesz schedę po 5 zeta? Chętnie służę pomocą...

Podsumowując nie porzucaj tego compo, tylko zapodaj termin kolejnej edycji np. gdzieś koło wakacji.

Kolo wakacji - ludziki napiszą: QuaST. Kolo marca: Forever. Kolo grudnia: Silly Venture. Niestety, zawsze znajdzie się powód, aby NIC NIE ZROBIĆ  :cry: Sorki, nie będę tego w taki sposób, na siłę, ciągnął.
Pozdrawiam.

Sikor umarł...

10

Sikor ma dziwnego doła .... tak tak Sikor ... jesteśmy z tobą

All I hear is the sound of me falling on the ground

11

Dobrym pomyslem jest uwazam sama cyklicznosc tego konkursu. Warto pomyslec o zapewnieniu podobnej mozliwosci wykazania sie osobom odwiedzajacym AA. Natomiast nalezy zdac sobie sprawe z faktu, ze wiekszosc ludzi wolalaby jednak korzystac w pelni z mozliwosci sprzetu i sadze, ze raczej nalezy dopuscic mozliwosc tworzenia w asemblerze.
Nie uwazam rowniez za najlepszy pomysl skladania sie na nagrode.
Co do ograniczen regulaminu konkursu, to sa dwa wyjscia: albo wszystko co sie urodzi w miedzyczasie i zostanie zgloszone moze wziac udzial, albo okreslamy scisle tematyke i ewentualnie inne wymagania (np. maksymana ilosc uzytego kodu, dane wejsciowe i wyjsciowe w okreslonym oszarze pamieci lub rejestrach procesora).
W tym drugim przypadku wyobrazam sobie, ze mozna byloby zorganizowac konkurs na np. najciekawsza (najszybsza) procedure dzielania liczb wielobajtowych jednobajtowa, itp., czyli niezbyt zlozone w zalozeniach zadania, ale na tyle interesujace takze w aspekcie ich mozliwego wykorzystania w praktyce, aby stanowilo to dodatkowa motywacje dla potencjalnych uczestnikow konkursu.

12

Ja natomiast pomysł składania się na nagrodę uważam za bardzo dobry.
Nawet bym go rozwinął, upodobniając do pokerowej rozgrywki, np.
etap 1 - ogłaszany jest temat konkursu i warunki jakie muszą spełniać prace, czas do którego można zgłaszać chęć uczestnictwa oraz wysokość stawki za jaką uczestnik chciałby wejść do konkursu, oraz datę zakończenia przyjmowania prac.
etap 2 - jury ustala i ogłasza wysokość składki, np.  w takiej wysokość, aby pokrywało to 50% zgłoszeń.
etap 3 - jury ponownie przyjmuje potwierdzenia uczestnictwa od wszystkich chętnych (teraz wszyscy wiedzą ile wynosi składka na nagrodę)
etap 4 - jury ogłasza ilość uczestników (bez podawania kto bierze udział), przyjmuje wpłaty, czeka na prace...
etap 5 - rozstrzygnięcie konkursu.

Aby nie zmieniać nazwy konkursu minimalną wysokość składki określiłbym na 5pln :)