1

Hej!!!
Mam propozycję - kto jest chętny na party w maju? Rozmawiałęm dziś w kliperze z szefem i jest szansa wynajęcia na 1-3 maja lokalu, zniżka na pifko (na pewno <5zł). Jak ktoś jest chętny, niech odpowie na ankietę do czwartku - w piątek mam dać odpowiedź... Poitrzebna conajmniej 20 luda!!! O cenie będę dyskutował w piątek!!!
Aha, pod ankieta prioszę o podanie, na jaka opcję głosowaliście - być może wejściówki będą zamknięte dla osónb, które się zadeklarowały!!!
Pozdrawiam,
Sikor

Sikor umarł...

2

3dniowa majowka w knajpie, w warszawie tak? mmmmm, lepiej nie mozna bylo wymyslec. gratuluje. to ja wole na dzialce sobie pokopac :)

3

Pojawic to i tak bym sie nie pojawil bo blisko nie mam, ale popieram Mikeya co do sensownosci dlugosci tej majowki. W sumie kupujemy kota w worku bo nic nie napisales, Sikorku, na temat ile tam jest miejsca, jak wygladaja warunki potrzebne dla organizacji party (toalety/prysznice, sleeping room) i nie nakresliles rzedu kwoty jak trzeba by bylo wydac na wjazd (np. przy owych 20 osobach).

4

Chłopaki, robie party! Dawajcie znać do piątku czy będziecie. POZDRO!

Tak to z mojej strony wygląda. Sikor! Super, że się starasz, ekstra, że chcesz zrobić party, ale napisz coś więcej. Orientacyjna cena, gdzie będziemy spać itp. A nie tak jak teraz, że wyskoczyłeś jak diabeł z pudełka, że będzie party :) Poza tym jakoś nie chce mi się wierzyć, że właściciel będzie chciał wynająć na 3 dni knajpę w Warszawie za cenę, która będzie w naszym zasięgu. Słyszałem, że potrafi tam niezły tłok być :)

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

5

Więc tak: tłoku nie widziałem, byłem wczoraj i są dwie sale oraz dwa kibelki, ale bez pryszniców. Co do ceny - jak będzie sporo osób, nie powinno być drogo (zważywszy na to, że w maju ludzie raczej wyjeżdzają z Wawy). Co do zdjęć: http://www.kliper.com/
Rozmowa z właścicielem wyglądała sensownie: możliwa zniżka na piwo (standard: 5zł, więc będzie taniej), przymknie oko na wina z zewnątrz, ogólnie powiedział: dogadamy się. Mam z nim rozmawiać w piątek (tak się umówiłem), ale muszę wiedzieć, czy mam o czym?
Oczywiście ankieta jest hipotetyczna - ma odzwierciedlić ilość ewentualnie chętnych osób.
O.K. - napiszecie, jak uważacie.
Pozdrawiam,
Sikor

Sikor umarł...

6

Sikor: ale party, to nie tylko picie piwa i wina ;) Zgadzam się z przedmówcami - brak szczegółów, a trzydniowy zlot oznacza, że musi być miejsce do kimania, coś w rodzaju prysznica (jest ciepło, ludzie się pocą) i w miarę pewne miejsce, w którym nie pojawią się ludzie "obcy" - jak partyzanci popiją gotówka i dokumenty często leżą na zewnątrz, a okazji czyni... poza tym jeśli całe party ma trwać w zamkniętej knajpie (a na zewnątrz będzie ładna pogoda) to trochę lipa. Przypomnij sobie QP i LL - możliwość opuszczenia party place i wypicie czegoś w plenerze to jest to... zarówno MDK w Ornecie jak i Taklamakan oferowały coś takiego. A knajpa w centrum metropolii niewiele ma do zaoferowania w tej kwestii. No chyba, że się myle... faktycznie warto napisać coś więcej o warunkach, zanim podejmie się decyzję o organizacji party, a fotki ze strony nie oddadzą w pełni klimatu miejsca.

7

++++ dla Sikora że chce coś takiego zorganizować  ;)

być będę!  jak się odbędzie :twisted:
*tylko nie wiem czy nie będzie za badzo męczące coś takiego w Warszawie, dodam że tutaj raczej nie ma się zmiłuj i jak jakiś patrol pOLICJI trafi grupkę napitych partyzantów która będzie szła po wina śpiewała Atari itd itp ....... 8)  ;)
- to zapewene skończy się przymusowym hotelem....
pomijam mandaty za picie w miejscu publicznym bądź etc....
zakładając że ludzie będę jechać przez pół Polski libatronami a potem będę chodzić na naszej Warszafce...

Idea świetna zorganizowania zlotu, nie wiem czy bardziej trafionym tematem nie było by zrobienie czegoś takiego na obrzeżach Warszawy..

8

natomiast dodam od siebie, ze niedziela to moze nie byc dobry dzien na sprawdzanie tego, czy w lokalu jest sporo osob - party by bylo w piatek-sobote, a wtedy to w kliprze przewaznie jest tlok - zreszta nawet zientara mowil, ze piatki i soboty tloczne. ale mozemy kiedys zrobic test i jakiegos mikrosztaba w piatek sprobowac...

--
= krap.pl =

9

O.K. - potraficie przybić gwoździa... 1-3 maj to niedziela-środa, ale nic to.
O.K. - powiem barmanowi, że nic z tego. Swoją drogą ciekawe jest krytykowanie knajpy - o ile się nie mylę, Pinek zorganizował party w knajpi, w dodatku w otwartej - i jakoś nie słyszałem krytyki. Ale o.k. - nie chcecie, to nie - szkoda mojego czasu. Może ankieta to nie był najlepszy pomysł, ale trzeba się było jakoś dowiedzieć o ilości zainteresowanych osób...
Dobra, jak ktoś coś zorganizuje w pobliżu Warszawy - może się zjawię (jak $$ i czas pozwolą). Ponieważ ja ostatnio słyszę tylko krytykę - trudno, c'est lavie - jak mawiają francuzi ;)
To by było na tyle.

Sikor umarł...

10

Swoją drogą ciekawe jest krytykowanie knajpy - o ile się nie mylę, Pinek zorganizował party w knajpi, w dodatku w otwartej - i jakoś nie słyszałem krytyki.

Widzisz roznice miedzy 3 dni a 1 dzien? Bo jest delikatnie mowiac ZASADNICZA w przypadku takiego party. 

Ponieważ ja ostatnio słyszę tylko krytykę - trudno,

Bo twoje pomysly sa delikatnie mowiac od czapy. No offence.
Checi masz i zapal zajebiste, i za to Ci chwala, ale .... wizjonerstwo to nie wszystko, trzeba czasem zejsc na ziemie i skonfrontowac fantazje z rzeczywistoscia.

PaX

11

Dobrze gada, dac mu wodki!

Albo lepiej nie, bo znow w drzwi nie trafi :)

12

no dobra - a jaka tam jest/byłaby baza noclegowa, bo spać z głową na stole lub klawiaturze raczej nie zamierzam, niemniej miejsce na sztabowanie niezłe (tylko pliz nieco dalej od głośnika next tajm!) :)

I Ty zostaniesz big endianem...

13

Jak mówiłem - sprawa nieaktualna. Nie będę się narzucał . Dla mnie EOT.

Sikor umarł...

14

Jak mówiłem - sprawa nieaktualna. Nie będę się narzucał.

Sikor, bądź człowiekiem, chyba trochę za ostro reagujesz. Pomysł był trochę nieprzemyślany, trzy dni to jednak dużo czasu, trzeba się móc gdzieś umyć i gdzieś przespać.

Poza tym o ile nawet siedzenie w knajpie przez trzy dni może być przyjemne i staropolskie w lutym, o tyle robienie tego samego w maju, kiedy jest ciepło i ładna pogoda, jest uciążliwe.

Dalej, nie widzę dla ciebie powodu do obrazy (a słowa "nie będę się narzucał" świadczą o czymś), bo przecież nie chodzi tu o tę knajpę, ani o ideę spotkania, tu raczej wszyscy są za, ALE O TRZY DNI. Jednodniowa impreza tego typu byłaby prawdopodobnie super, trzydniowa to porażka.

Już nie wspomnę o drobiazgu, że jednodniowe party można urządzić w zasadzie w każdy weekend, weekend zdarza się (z definicji) raz na tydzień, nie jest to nic szczególnego, każdy pewnie wygospodaruje czas. Jednak weekend państwowo-narodowy w dniach 1-3 maja (a jeśli to niedziela-wtorek, to raczej w dniach 29 kwietnia-3 maja) to jest wyjątkowa sprawa, która trafia się raz do roku, takie małe wakacje wiosenne, które ludzie planują od dłuższego czasu, żeby się wyrwać z miasta choćby.

Dlatego trudno liczyć, żeby znalazło się dużo chętnych na przesiedzenie akurat tych trzech dni w knajpie w średnio atrakcyjnej dzielnicy wielkiego i średnio atrakcyjnego, a przy tym kosztownego, miasta, do którego wszyscy oprócz mieszkańców mają cholernie daleko  ;)

KMK
? HEX$(6670358)

15

cdn. w nastepnym odcinku ;))   btw,  ale na jakiegos sztabika to bym sie w maju chetnie wybral.

Im dłużej czekamy, tym wzorek jest większy" (c) by Sikor

16

Sikor, bądź człowiekiem, chyba trochę za ostro reagujesz. Pomysł był trochę nieprzemyślany, trzy dni to jednak dużo czasu, trzeba się móc gdzieś umyć i gdzieś przespać.

True, lepiej tego bym sam nie napisał. Sikor chce dobrze (i dużo), ale za szybko. Knajpa na 3 dni w maju to raczej nieciekawa sprawa. Co innego Kocerany - tam jak ktoś się uparł mógł cały dzień siedzieć na dworze lub nawet skoczyć do lasu i przesiedzieć tam pół dnia. Knajpa != Świeże powietrze.

Tak jak draco napisał można się umówić na jakiegoś wiekszego sztaba od rana do wieczora w niedzielę :)

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

17

spania to tam pewnikiem nie będzie ... ale jakby tak zacząć w sobotę po połuniu, a skonczyć w niedzielę po południu to chyba więcej nie trzeba ...byleby tylko był jakiś magazyn do składowania napitych uczestników.

PARTY W WARSZAWIE JAK NAJBARDZIEJ TAK, Tylko dla przyjezdnych muszą być godne warunki - w knajpie prysznic powinien być ... BHP ... tylko czy go nam by udostępnili

All I hear is the sound of me falling on the ground

18

Sikor, bądź człowiekiem, chyba trochę za ostro reagujesz. [..] Dalej, nie widzę dla ciebie powodu do obrazy (a słowa "nie będę się narzucał" świadczą o czymś), bo przecież nie chodzi tu o tę knajpę, ani o ideę spotkania, tu raczej wszyscy są za, ALE O TRZY DNI. Jednodniowa impreza tego typu byłaby prawdopodobnie super, trzydniowa to porażka.

Do obrazy mi daleko, ale ostatnio WSZYSTKIE moje pomysły są krytykowane, a nikomu nie chce się ruszyć przysłowiowej d..y aby cokolwiek zrobić samemu.

Co innego Kocerany - tam jak ktoś się uparł mógł cały dzień siedzieć na dworze lub nawet skoczyć do lasu i przesiedzieć tam pół dnia. Knajpa != Świeże powietrze.

O Koceranach nie będę wspominał - miały przecież być (prawda, Wojtuś)? Ale widać też nikomu się nie chciało tyłka ruszyć. Może ktoś ma kawałek placu? Ale pewnie jestem z dużym optymistą - mimo wszystko.
O.K. -> w tym temacie już nic nie piszę, bo mi się nie chce na ten temat dyskutować... Szkoda mojego czasu i zaangażowania - EOT.

Sikor umarł...