witam!
zastanawiam się, czy możliwość łatwego umożliwienia zapisu na zabezpieczonych dyskietkach na gołej LDW 2000. Chodzi mi o to, zeby nie trzeba było wycinać otworu w dyskietce celem zapisu na drugiej stronie.
Czy ktoś wie, jak to można zrobić?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » czarna stacja
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam!
zastanawiam się, czy możliwość łatwego umożliwienia zapisu na zabezpieczonych dyskietkach na gołej LDW 2000. Chodzi mi o to, zeby nie trzeba było wycinać otworu w dyskietce celem zapisu na drugiej stronie.
Czy ktoś wie, jak to można zrobić?
zamontuj sobie wylacznik protekcji. Tak sie robilo ze stacjami 1050, albo zamontuj sobie jakies trurbo, to wtedy przyciskiem w panela sie to zalatwia.
że wyłącznik protekcji lub turbo to ja wiem, nie wiem tylko jak to zrobić:(.
czy ktoś ma jakieś schematy, opisy etc?
szukac to sie nie chce ? ;/
http://atariarea.krap.pl/forum/viewtopi … acja+turbo
poczytaj tez Seriousa.
http://www.serious-dial.atari.pl/
Przy okazji tematu "czarnej stacji":
Czy CA 2000 różniła się jako następczyni LDW czymkolwiek?
Sam miałem CA 2000. Sprzedałem. Teraz po latach dorwałem LDW róznicy nie widzę ale ekspertem nie jestem.
ldw byla na pewno badziewniejsza. potwierdzi to wiele osob. :)
O ile wiem, napęd jest solidniejszy, ponadto są zmiany w elektronice (ma to znaczenie przy montażu niektórych systemów turbo) i biosie - np Accelerator dla CA2001 nie działa z LDW (bo ta inaczej reaguje na jakieś komendy, czy coś w te klocki).
[ Dodano: Nie Mar 06, 2005 21:48 ]
A tak się ma -1 do upływu dni i wieczną młodość. :rolleyes:
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » czarna stacja
Wygenerowano w 0.015 sekund, wykonano 55 zapytań