zakładka "Koncerty". Jest to knajpa żeglarska, jak nazwa wskazuje. Czynna codziennie od godziny 19.00. Adres ul. Jana Olbrachta 46.
Dnia 27.II. (niedziela) odbędzie się w pomienionej knajpie impreza pod tytułem "Urodziny starej wrednej Zientary". Chodzi o Wojciecha Zientarę, starego żeglarza oraz zarazem legendę ataryzmu polskiego.
Propozycja polega na tym, żeby się tam gromadnie udać i pod pretekstem czczenia wyżej nazwanych urodzin urządzić coś w rodzaju sztabu pod - nieświadomym - patronatem Wojciecha Zientary. Piwo na miejscu "Królewskie" po 5 złotych za 0,5 litra, w godzinach od 19.00 do 22.00; następnie po 6 złotych.
Byliśmy tam dzisiaj z Krapem celem zrobienia rekonesansu. Lokal raczej pustawy, nader zdatny do swobodnego omawiania wszelkich zagadnień dialektyki. Rozmawiałem z barmanem, twierdził, że jeśli zjawimy się na otwarcie (czyli o 19.00), to problemów ze zdobyciem miejsca nie będzie żadnych. 27.II. pewnie nie będzie tak cicho jak dziś, zapewne będzie koncert. Myślę jednak, że mimo to warto się wybrać. Co wy na to?
? HEX$(6670358)