Otóż... grałem kiedyś ostro w gierkę pod tytulem "Fantazja".
Gierkę zakupiłem w szkole na Grzybowskiej u niejakiego Janusza - gierka zajmowała 2 obustronnie nagrane dyskietki, z czego pierwsza dyskietka była zabezpieczona przed kopiowaniem jakimiś bad-sectorami (chyba).
Była to gierka typu RPG, chodziło się kolesiem/kolesiami po jakiejś wyspie i rozwalało potworki, expirience, nzt level itp.

Czy ktoś ma może tą gierkę, albo wie, gdzie ją zdobyć? Bo ja niestety na żadnym ftp nic takiego nie znalazlem, a gierka ta rządzi...

nie marudz

2

zapewne chodzi o Phantasie: http://atari.online.pl/v01/index.phtml? … #Phantasie

A u Janusza to się zbierało "troszki" ludków, m. in. Sikor, Rzóg, Robbocop, nawet ja - hehe, jeszcze był jeden, którego nazwiska tu nie wymienię - bywalcy warszawskiej giełdy pewnie wiedzą, kogo mam na myśli... :D

I Ty zostaniesz big endianem...

3

Janusz:) -chyba wszyscy tam "nabywali" gierki i inne dodatki do Atarki//

My tu gadu gadu, a dziewczyny w Ornecie nic cieplego w ustach od rana nie mialy:) <>

4

Janusz rządził:):):) - dokłądnie naprzeciwko schodów, chyba na drugim piętrze... a kolo handluje teraz złomowanymi częściami do grzyba pod Stodołą...

nie marudz

5

Janusz rules! ;)

6

Tak, TAK!!!!! To wlasnie ta ZAJEBISTA gierka - chyba dzis bede giercowac do rana  :D  :D  8O

Ale czy istnieje gdzies jej polska wersja, w która ja giercowałem? Jeśli tak, to gdzie ją znajdę, jeśli nie - może mi ktoś poradzi w jaki sposób mogę toto spolszczyć (Watson II?)

nie marudz

7

heh ... w czestochowie tez byl taki model. w 1992 gosc mial dobrze ponad 40 na karku i stal na gieldzie w sienkiewiczu razem z kumplem. wszyscy mowili na niego dziadek, albo standart ... bo nazywal "stan-art". i takze zabezpieczal soft ktory kopiowal jakimis smieciami, typu cerberus itd. :) ale najfajniejsza mial w domu kuchnie. w pelni przerobiona na warsztat naprawy-rozszerzen malego atari.

8

eee to w 3mieście zapewne giełdowicze znaja dwie postaci: Czarny i Siwy
Kolesie którzy mieli cos z kloszardów i w hardkorowy sposób rozpowszechniali soft...legendy giełdy...jeden lepszy od drugiego: Czarny (Atari) i Siwy (Amiga)...ach...normalnie wypaśne giełdy były....

gep/lamers^dial

9

Hehe -  Stan(d)arta też pamiętam - przywiało go kiedyś do warszawki - niezły lumpex... :lol:

I Ty zostaniesz big endianem...

10

phantasie to bylo to! w ktoryms lochu napotkalem zeusa. po dwudziestu minutach twardej walki z mojej gigamega_massa_frasunek druzyny zostal proch i pyl...
pamietam, ze niezwykle pomocny okazal sie poradnik z mojego atari.

don't come after... please don't follow me along. when you read this, i'll be gone...

11

Z Phantasie spędziłem wiele nieprzespanych nocy. Pare lat temu na emulatorze grałem w to znowu godzinami.
Właśnie znalazłem kawałek mapki na dysku, dołączam :)

Ale nie udało mi się nigdy przejść :(
Jeżeli podobała ci się Phantasie, spróbuj też Alternate Reality, mocno inne, ale też ma klimat.

EDIT: o. będzie ban za taki wielki obrazek. Ale z drugiej strony w regulaminie nic o tym nie ma  :twisted:

: 404. Stopka not found

12

Ban jak ban, ale obrazka nie ma :)

13

a bo IE jest glupi :)

: 404. Stopka not found