... dlatego - jeśli już ma być konstrułowana nowa stacja - to najlepiej, gdy był by to odpiwiednik stacji XF551 - dlaczego ?? - oto argumenty:
* bezpośrednia możliwość użycia napędu 1.44MB - działającego na 720kB (na oryginalnym romie z prototypowej/ czy niskonakładowej 3,5" stacji do malucha - XF35)
* Dużo mniejsza - a raczej minimalna częstotliwość uszkodzeń dyskietek z tytułu zbyt gęstego formatu zapisu; czyli to - co jest najszęstrzą przyczyną uszkodzenia danych na dyskach 1.44MB
* Dostępność dyskietek / napędów. Idziesz do sklepu - i masz.
* Możliwość zapisania "całodysków" (oczywiście wiem, że nie jest to alternatywa dla SIO2IDE)
* Cena XF ?? - to zależy gdzie się kupuje. Za żadną XF551 nie dałem więcej, inż 100 zeta, a w tej cenie miałem przerobioną z dodatkowym indexem (możliwość formatowania drugiej strony dysq), oraz z dwukolorowym ledem syglalizującym POWER - co jest przykrą sprawą w oryginale - gdzie stacja niekiedy i przez tydzień pozostawała włączona :D - poprzez niewiedze właściciela
... oczywiście CA, czy LDW mają przewagę przeróbki - np TOMS T/ multi (choć XF działa też w trybie przyspieszonej transmisji - 38000). Wada CA/LDW? - brak napędów na części (głowica stacji). Po uszkodzeniu głowicy - adijos-pomidori - chyba, że ktoś ma na ten temat jakiś pomysł :twisted:
TEBE - bo wreszcie Ci admin banana wlepi :D:D:D:D
Kontakt: pin@usdk.pl