51

Pinek: Duddie chyba cię uprzedzi:. Właśnie kazał siem na forum zapytać ilu byłoby chętnych, bo będzie zamawiał u producenta te cacka

jak bedzie zamawial, to niech zamowi i dla mnie komplet: W65C816S8PL i
W65C22S8PL-14.

jak tyle chetnych, to i cena powinna spasc znakomicie ponizej tych 50zl, bo sziping sie lepiej rozlozy.

--
= krap.pl =

52

no.... cóż ja też siem piszę na  :lol:  tą 14 mega róólo hercówke  :lol:

[ Dodano: Pią Sty 07, 2005 10:10 ]
zara mnie któryś  zezwie, ale co to jest W65C22S8PL-14 ?? To jakiś następca 6502 ???

FAQ: Cegła waży kilogram i pół cegły. Ile ważą dwie cegły ? :D

JIL 4EVER!

53

Jest to uklad VIA (6522) troche podobny do PIA. Ma chyba 2 porty IO i timer. W karcie ma byc taki uzyty, wiec trza go tez zamowic.

54

:D :D :D

6522 - Jacek Żuk założył mi to w kompie - :D :D jako trzecie PIA :D tera kojarze - wydawało mi siem znajome :D Zdaje się, że 6522 jest w C= użyty jako "ich" PIA. Ma 16 rejestrów 2 Porti I/O (jak PIA), 2 Liczniki, rejestr przesuwny, rejestry kontrolne, przerwania i takie tam - fajna sprawa - to takie PIA z większymi możliwościami. :D
NAwet mam skserowany dokładny opis - dzięki p. Jacku - tera siem przyda :D - choć nawet niewiem do czego użyto go w tej karcie :D

JIL 4EVER!

55

Też chętnie zapiszę się na komplecik.

Byl hrozný tento stát, když musel jsi se dívat, jak zakázali psát a zakázali zpívat,
a bylo jim to málo, poručili dětem modlit se jak si přálo Veličenstvo Kat.

56

dajcie jakiś link grzybierzom - to nie uwierzą - co tu się dzieje. .:D:D ::

Kontakt: pin@usdk.pl

57

Jeśli procek ma mieć 14 Mhz to prawdopodobnie uda się napisać player do Sidów grający z max częstotliwością jaką się da - w tej chwili gra z 15625/2 czy co 2 linie rastra - przy założeniu że jest włączony ekran - gdyby go wyłączyć to prawdopodobne jest że co 1/2 lini można ogdrywać próbki co daje jakieś 31 khz samplerate (problemem jest DMA)- czyli częstotliwość odtwarzania realna wyniesie 16 khz - i tak jest to za dużo dla sida !!!!! Sid ma z tego co pamiętam 11-12 khz max !

Takie testy już przeprowadzałem na kontrolerze zbudowanym na 4.5 Mhz 6502 gdzie udało mi się osiągnąć 28-32 Khz z mixowaniem i generacją szumu softwarowego.

Zakładam że przy 14MHz jest realne nawet użycie na wszystkich kanałach filtrów softwarowych a nawet modulacją 1 kanału drugim.

Problem jest taki że musiałbym mieć taką dopałkę.

Pasiu: czy testowałeś Sid playera na dopałce , no i najważniejsza rzecz - co z przerwaniami IRQ i NMI ?

58

jakoś tak po kościach czuję, że karta ta wygra ABBUC'a Hardware innowation (czy jakoś tak) :D :D :D

[ Dodano: Pią Sty 07, 2005 12:12 ]
hehe. pokazałem to swojemu bratu - zagorzały grzybowiec.... stwierdził, że gdyby taki 65c816 miał zegar z 500Mhz, to by mojego Athlona 3.2 w kosmos wywyalił  :twisted: - biorąc pod uwagę przyrost mocy do częstotliwości zegara  :lol:  :lol:  :lol:

JIL 4EVER!

59

NAwet mam skserowany dokładny opis - dzięki p. Jacku

zrobilbys dobry uczynek i umiescil go w atariki? :>

--
= krap.pl =

60

krapik: co i jak  :?:

:idea:  bo ze mną to ajk z dzieckiem ...  :lol:  za rączkę i do baru  :!:  :!:  :!:   :lol:  :lol:  :lol:

JIL 4EVER!

61

atariki.krap.pl

nasza atariareowa biblioteka informacji o atari.

kazdy po zalogowaniu sie moze kontrybuowac (warto przeczytac najpierw artykuly o tym, jak dodawac), dodawac, rozszerzac, no i czytac. :)

--
= krap.pl =

62

gnąć 28-32 Khz z mixowaniem i generacją szumu softwarowego.

Zakładam że przy 14MHz jest realne nawet użycie na wszystkich kanałach filtrów softwarowych a nawet modulacją 1 kanału drugim.

No to widzać, że w życiu nie robiłeś filtrów... kernel z przyzwoitym zboczem to conajmniej kilka mnożeń ... a na 65c816 którego architektura raczej nie da się porównać do DSP to będzie koszmarnie wolne. Na Amidze z 68040/40Mhz ledwo to działało (na 44.1Khz) ...

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

63

Na razie potrzebuje jednego małego programiku, umożliwiającego wpisanie czegoś do dowolnej komórki z zakresu 16MB...

Proszę bardzo. Lepiej, żeby działały dobrze, bo przesłać nową wersję nieprędko będę mógł  ;)

KMK
? HEX$(6670358)