Ale data jest chyba w formacie hamerykańskim, więc 01-14-05.
Można łatwo zmienić na bardziej cywilizowany format :D
No tak, ale reszta dat w SDX pozostanie w tym formacie, więc ustawienie jednej tylko po europejsku spowoduje zamieszanie. Teraz widać, które to miesiąc, bo jest liczba 14. Ale jeśli kiedyś jeszcze będziemy w SDX grzebać, to data może wyjść mniej oczywista.
W tym wypadku, jeśli nie da się zmienić wszystkiego, proponuję zastosować zasadę wojskową: "ch*jowo, ale jednakowo" ;)
Myślę, że przerobienie dir nie byłoby takie trudne.
To chyba trzeba byłoby zamienić miesiąc i dzień w SPARTA.SYS, bo to on zdaje się przygotowuje format katalogu? Wersję rozbudowaną z obsługą zmiennej środowiskowej SET COUNTRY = PL ;), raczej z braku miejsca trzeba by ładować w konfigu.
To może zaczniemy od zdekompilowania SPARTA.SYS? Ja kiedyś zrobiłem - w celach badawczych - źródłową wersję command.com. Ona się nie da skompilować z powrotem, ale teraz możnaby już przygotować źrodłówkę tak, żeby się dała.
Tak ogólnie, to ma ktoś sposób na w miare proste wypalenie nowej Sparty w epromie? Bo pamiętam, że Geisler mówił, że to jest jakoś pokiełbaszone tam.
U mnie na Pasiowej intSDX bez problemu - wystarczy plik rom wypalić na 27c512. Na kartridżu podrobionym przez AtaraX też jest taki eprom, więc chyba jest tak samo.
Niestety, ja mam, o ile się nie mylę, karenowski "oryginał", gdzie to nie jest takie proste. Ale to jeszcze trzeba sprawdzić.
Ja już z tym walczyłem. Zobacz se TDPL 2.0 ;). Problem tylko jak to umieścić w romie zamiast TD.COM.
Pliki są na urządzeniu CAR:, a ono zajmuje sześć banków SDX (czyli całość nie licząc banku zerowego i biblioteki w banku 1). Urządzenie CAR: ma katalog z plikami zapisany też gdzieś tam, i założę się, że jego format jest do rozgryzienia. Dalej to już banał.
KMK
? HEX$(6670358)