Ahem.. można... włączyć się do dyskusji?
Moim (skromym) zdaniem, moznaby na AA umieścić podglą tego co się dzieje na #atari8. Takie, wyskakujące i nękające okienko. Nękające tego kto tego chce.
Jeśli chodzi o klienta irc, to nadal jestem za:
1. Po pierwsze primo - nie każdy potrafi skonfigurować sobie odpowiednio klienta irc. Szczególnie jeśli to robi pierwszy raz. Dlatego taki prekonfigurowany javowy aplet to moim zdaniem dobre rozwiązanie.
2. Po drugie primo - jak ktos ma nata i wyciete porty to mu i java nie pomorze, ale sa klienty chodzace poprzez http - tyle że obciążają serwer. Nie wiem jaki układ ma Kierownik z właścicielami serwera, ale zasadniczo, nie jest to jakieś ogromne obciążenie.
3. Po trzecie primo - strona Stryjka to jednak nie AA, nie ma takiej popularności, sam może raz na niej yłem. Tak więc argument że aplet jest u Stryjka a na #atari8 jes malo ludzi to żaden argument. Takowy aplet na AA przyciagnie jszcze więcej ludzi.
Dlatego proponuje Panu Kierownikowi następującą opcje. Ponieważ Pan Kierownik ma mało czasu, życie towarzyskie, dzieci, prace i hobby, zapewne na AA zostaje mu za malo czasu. Przynajmniej mniej niż by chciał. Dlatego proponuje dopuścić do developowania AA osoby postronne. Ma to tą zaletę że Społeczeństwo przestanie się czepiać Pana Kierownika, a Pan Kierownik bedzie miał na kogo zwalić robote i ewentualne niepowodzenia. Oczywiście o ile układ z właścicielami swerwera na to pozwala. Jeśli nawet takie osoby się zdeklarują a nic nie zrobią, to będzie wina ich, a nie Pana Kierownika.
Mam nadzieje że szanowny Pan Właściel Serwera nie będzie robił problemów.
Czyli w skrócie: baba z wozu, koniom lżej. I Pan Kierownik zadowolony, i ludziska zadowolone.
Atari: FireBee, (Falcon030 CT60e SuperVidel SvEthlana CTPCI), TT, (520ST Pak030 Frak PuPla Panther), (520ST 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx SC1435), (1040STFM UltraSatan SM124), (1040STE 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx NetUSBee SM144 SC1224), 260ST, 520 ST+, (MEGA ST SM125), (65XE Rapidus U1MB VBXE SIDE2 SIO2PC), (Jaguar SkunkBoard), Lynx II, 2x Portfolio