Cześć,
tak jak w temacie. Klawisz jest pęknięty (ale działa). Chcę aby był w kolorze szarym. Wiem, że z ST pasuje, ale ten jest biały :)
Oprócz tego brakuje mi 3 śrubek do przykręcenia obudowy (od spodu).
Pozdrawiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
65C816 XL OS v. 2.47 Nowa wersja alternatywnego systemu operacyjnego
Echa Revision 2025 Kilka interesujących produkcji dla różnych platform Atari.
atari.area w mediach społecznościowych Choć sercem naszej społeczności pozostaje forum, przypominamy, że jesteśmy również aktywni w mediach społecznościowych.
Lost World by Desire Nowe demo grupy Desire.
sio2flip - emulator peryferiów sio2flip umożliwia podłączenie Flippera Zero do Atari i korzystanie z plików ATR jako wirtualnych dyskietek.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [K] Falcon - klawisz spacji i 3 śrubki do przykręcenia obudowy
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć,
tak jak w temacie. Klawisz jest pęknięty (ale działa). Chcę aby był w kolorze szarym. Wiem, że z ST pasuje, ale ten jest biały :)
Oprócz tego brakuje mi 3 śrubek do przykręcenia obudowy (od spodu).
Pozdrawiam
Wiem, że to porada trochę będzie z kapelusza, ale podejrzewam że znalezienie spacji od Falcona nie będzie łatwe. Otóż przyszło mi do głowy, więc dzielę się pomysłem, że chyba z ST klawisz będzie identyczny, tylko koloru nie będzie miał odpowiedniego. Można by więc taki klawisz od ST (który łatwo zdobyć) poddać farbowaniu i doprowadzić go do koloru bliskiego temu z Falcona. Plastik można farbować farbami do tkanin. Takie farby kosztują grosze, gotuje się to w garnku, a plastikowe elementy przyjmują barwniki do tkanin w taki sposób, że barwnik ten wnika w strukturę plastiku i nie wygląda to jak malowane, tylko jak plastik w odpowiednim kolorze. Takie techniki stosują modelarze. Poszukaj więcej na ten temat w internecie, bo ja tego nigdy nie robiłem, ale trafiłem kiedyś na takie informacje bardzo liczne w internecie, więc dzielę się pomysłem, może się przyda.
Dziękuje za informację. Zdaje sobie sprawę, że o klawisz do Falcona będzie trudno. Ale chyba więcej nerwów stracę na kombinowaniu z barwnikiem i żeby uzyskać kolor oryginału. Chyba poczekam na gotowy klawisz albo jakoś pokleje mój uszkodzony:)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [K] Falcon - klawisz spacji i 3 śrubki do przykręcenia obudowy
Wygenerowano w 0.014 sekund, wykonano 56 zapytań