26

Tak, czytałem, że wolniejszy, ale nie wiem niestety nic z autopsji. Przypuszczam, że może nieznacznie dłużej search plików działa i inicjowanie carta, natomiast wątpię, żeby były niższe transfery do ram-u atari albo by AVFPlay nie wyrabiał. Się zobaczy.

Drakon: jak poprzednio (z miesiąc temu) patrzyłem na ceny to też była oferta pięć szt. po 80, więc można poczekać do maja myślę spokojnie, jeszcze i tak 2 chętnych trzeba, więc pewnie od ręki nie zaczniemy.

27

Mógłbym się pisać na wspólny zakup SUBCarta w cenie 80 EUR (+kabelki, wiadomo).

28

perinoid napisał/a:
TMK napisał/a:

To ty chyba jakiś inny produkt posiadasz. Sam mam AVG carta, ma też wielu kolegów i nie znam osoby która by sobie nie chwaliła tego carta.

Trochę pokory sugeruję bo najwyraźniej Świat jest bardziej skomplikowany niż ci się wydaje. Tak to tu zostawię :
(ciach)

Najwyraźniej kolejne posty nie potwierdziły twojej opinii a wyszło, że masz starszy produkt...

Atari 65XE, U1MB, Sophia2, AVG Cart, SIO2SD

29 Ostatnio edytowany przez perinoid (2025-04-15 10:44:58)

TMK napisał/a:

Najwyraźniej kolejne posty nie potwierdziły twojej opinii a wyszło, że masz starszy produkt...

Kolejne posty nie dyskutowały z moją opinią. A o możliwej starszej wersji sam pisałem. Posiadanie jej to nie zbrodnia. I wyjaśniłem tak źródła obiekcji Pinokia, moich zresztą też. Niebezpodstawne, jak miałeś szansę zauważyć.

EOT

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

30

Ej no ludzie, bez jaj, ten wątek to jakiś absurd. Jak można uzasadniać odradzanie kupowania najnowszej wersji z poprawionymi problemami tym, że w pierwszej wersji te problemy były?

31

Pin odradzał nie wiedząc, że nowa wersja jest poprawiona. Ja starałem się to wytłumaczyć. Tyle. Jeśli obecnie cart i wtyczka ECI mają złocone piny (a mają) to jak najbardziej warto ten cart nabyć. Nowy. Byle się nie ładować w starą wersję.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

32 Ostatnio edytowany przez Drakon (2025-04-15 13:05:17)

laoo/ng napisał/a:

Jak można uzasadniać odradzanie kupowania najnowszej wersji z poprawionymi problemami tym, że w pierwszej wersji te problemy były?

Nijak. Perinoid napisał powyżej :)

fb.com/MagiaOsmiuBitow | fb.com/RetroKlinikaSerwis | fb.com/RetroKlinika | soundkiller.bandcamp.com

33

No i teraz jest jasne. Po prostu wytykanie wad starych wersji, których nie można już kupić w temacie "czy produkt jest spoko", niepotrzebnie zaciemniało temat.

34 Ostatnio edytowany przez lemiel (2025-04-17 06:46:17)

Dopiszę się do zamówienia Subcarta.

Tak, wszystkie dodatki też poproszę jak poniżej mono wypisał.

Ostatecznie mogę zrobić zbiórkę i zamówienie jeśli zbiorą się chętni.

35

Jeśli już takie zamówienie robicie, to ja bym się też pisał na sztukę SUBCART-a, ale ze wszystkimi dodatkami https://miscretro.com/product-category/atari/subcart/, czyli:
- DAC audio cable for SUBCART https://miscretro.com/product/dac-audio … r-subcart/
- PBI cable for AVGCART / SUBCART https://miscretro.com/product/pbi-cable-for-avgcart/
- ECI cable for AVGCART / SUBCART https://miscretro.com/product/eci-cable-for-avgcart/
- SIO cable for AVGCART / SUBCART https://miscretro.com/product/sio-cable-for-avgcart/

hex, code and ror'n'rol
niewiedza buduje, wiedza rujnuje

36

Ja również chciałbym ze wszystkimi kablami.

fb.com/MagiaOsmiuBitow | fb.com/RetroKlinikaSerwis | fb.com/RetroKlinika | soundkiller.bandcamp.com

37

To i ja się dopiszę - z wszystkimi dodatkami.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

38 Ostatnio edytowany przez laborant (2025-04-17 07:40:43)

Dobra, to ja zamykam listę bo już łącznie woreczek euro się zrobił i trzeba będzie pomyśleć jak to ogarnąć logistycznie.
Z tego co widzę, kable też wyjdą o 1 € taniej od 5 szt. wzwyż. za sztukę. Wysyłka łączna 7 €, potem proponuję paczkomat.

1. Ja
2. Cyprian 1 + kable - jakie?
3. Drakon 1 + kable ECI, PBI, SIO, AUDIO.
4. Jacques 1 + kable - jakie?
5. Lemiel 1 + kable ECI, PBI, SIO, AUDIO.
6. Mono 1 + kable ECI, PBI, SIO, AUDIO.
7. Dely 1 + kable ECI, PBI, SIO, AUDIO.

39 Ostatnio edytowany przez Jacques (2025-04-17 07:36:09)

4. Jacques 1 + kable ECI, PBI, SIO, AUDIO.

P.S.
Może przy takiej liczbie zamówień da się coś więcej ponegocjować?

40 Ostatnio edytowany przez lopez (2025-04-17 09:34:27)

1. Ja
4. Jacques 1 + kable - jakie?
8. Lopez 1 + kable ECI, PBI, SIO, AUDIO.

Miałem nie kupować, bo AVG mi starcza, ale jak już zamawiacie, to skorzystam.

A Jak lista zakończona to trudno i mnie wywalcie :(

ps. tylko nie zamawiajcie z UK czy innego kraju na U ;-)

41

1. Ja

42 Ostatnio edytowany przez Cyprian (2025-04-17 09:58:21)

1. Ja
2. Cyprian 1 + kable ECI, SIO, AUDIO.

Lynx I / Mega ST 1 / 7800 / Portfolio / Lynx II / Jaguar / TT030 / Mega STe / 800 XL / 1040 STe / Falcon030 / 65 XE / 520 STm / SM124 / SC1435
DDD HDD / AT Speed C16 / TF536 / SDrive / PAK68/3 / Lynx Multi Card / LDW Super 2000 / XCA12 / SkunkBoard / CosmosEx / SatanDisk / UltraSatan / USB Floppy Drive Emulator / Eiffel / SIO2PC / Crazy Dots / PAM Net
http://260ste.atari.org

43

laoo/ng napisał/a:

Po prostu wytykanie wad starych wersji, których nie można już kupić w temacie "czy produkt jest spoko", niepotrzebnie zaciemniało temat.

Otóż to. No ale będzie innych "pokory uczył", ech...

Atari 65XE, U1MB, Sophia2, AVG Cart, SIO2SD

44 Ostatnio edytowany przez laborant (2025-04-17 13:40:34)

Nie to żebym coś miał przeciw, ale to powoli wagon kasy się robi i wolałbym jednak ograniczyć się do 7 osób. I tak już jest ponad wymagane 5. To będzie przelew w EUR więc jakieś jeszcze ryzyko kursowe spada na organizatora, muszę przemyśleć tą kwestię, by je zminimalizować. Wezmę od miscretro z ze Słowacji, także 80€ za carta to już końcowa stawka brutto.

Myślę, że kolejna grupa może następną utworzyć listę i zamawiać niezależnie drugą pulę.

czyli jest tak:

1. Laborant 1 + kable ECI, PBI, SIO, AUDIO, WZ (wysyłka zbiorcza=7/7) = 80+6+9+8+7+1= 111€
2. Cyprian 1 + kable ECI, SIO, AUDIO,WZ = 102€
3. Drakon 1 + kable ECI, PBI, SIO, AUDIO,WZ = 111€
4. Jacques 1 + kable ECI, PBI, SIO, AUDIO,WZ = 111€
5. Lemiel 1 + kable ECI, PBI, SIO, AUDIO,WZ =  111€
6. Mono 1 + kable ECI, PBI, SIO, AUDIO,WZ = 111€
7. Dely 1 + kable ECI, PBI, SIO, AUDIO,WZ =  111€

razem 768€ dla miscretro.

Paczkomat A na dziś jest po 16,99PLN. Optymalnie, gdyby każdy wygenerował etykietę i mi przesłał, gdy carty już będą, to ustalimy jeszcze przy wpłatach.

Pytanie: kto z listy ma konto w EUR i może mi przelew bezpośrednio w EUR zrobić na konto walutowe? (lub ze złotówek zleci na walutowe i bank mu przeliczy, obojętnie)?

45

Ja mogę zrobić w EUR, nie ma problemu.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?

46

@laborant
Mam polski rachunek w EUR, powiązany też z kartą, więc najlepiej byłoby przelać to EUR PayPalem (bez dodatkowej opłaty), jeśli posiadasz? Bo za przelew SWIFT mój bank sobie liczy co najmniej 20 zł z tego co widzę i może udałoby się tego uniknąć ;-)

47

Przelewy SEPA są chyba wszędzie bezpłatne. Tylko niestety poukrywane w aplikacjach i na WWW.

48

Tak, to będzie SEPA EUR z polskiego banku do polskiego, powinien być za darmo, ja potem pchnę SEPA do miscretro na całość.

49 Ostatnio edytowany przez Jacques (2025-04-17 16:47:19)

To może podeślij dane konta walutowego na priv.

50

Poczekajmy jeszcze chwilę, może ktoś więcej określi czy ma możliwość wpłaty EUR. Nie ma sensu, żeby ta kasa leżała u mnie bezczynnie nim się tu dogadamy szczegółowo.

Drakon: daj proszę znać kiedy orientacyjnie chciałbyś wpłacić - czy do końca miesiąca, czy później?