1 Ostatnio edytowany przez Ryszard Mauersberg (2025-02-08 12:18:25)

Mam takie płyty, wstydzę się  wystawić ?

Wiedza na temat tego co było jest niezbędna w celu właściwej oceny tego co jest obecnie ,oraz kształtowania tego co będzie póżniej.

2 Ostatnio edytowany przez gkd_82 (2025-02-07 23:08:14)

Usunąłeś zdjęcia, czy się jeszcze nie zdążyły dodać?

Chyba rozumiem. Nie ten dział forum...

3 Ostatnio edytowany przez Ryszard Mauersberg (2025-02-08 14:30:14)

Pisze mi że " Wielkość wybranego pliku do wgrania była za duża. Serwer anulował wgrywanie". Jak wgrać te zdjęcia ?

Post's attachments

20250207_192604.pdf 1.44 mb, liczba pobrań: 81 (od 2025-02-08) 

20250207_192615.pdf 1.72 mb, liczba pobrań: 49 (od 2025-02-08) 

20250207_192644.pdf 1.4 mb, liczba pobrań: 36 (od 2025-02-08) 

20250207_192655.pdf 1.58 mb, liczba pobrań: 33 (od 2025-02-08) 

20250207_192720.pdf 1.66 mb, liczba pobrań: 31 (od 2025-02-08) 

20250207_192734.pdf 1.37 mb, liczba pobrań: 26 (od 2025-02-08) 

20250207_192750.pdf 1.25 mb, liczba pobrań: 32 (od 2025-02-08) 

20250207_192800.pdf 1.39 mb, liczba pobrań: 29 (od 2025-02-08) 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
Wiedza na temat tego co było jest niezbędna w celu właściwej oceny tego co jest obecnie ,oraz kształtowania tego co będzie póżniej.

4

Przeskaluj albo umieść na zewnętrznym serwerze plików I podlinkuj.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

5

Otworz zdjecie w jakimkolwiej programie i wybierz zapisz jako, zazwyczaj mozne wtedy wybrac jpg, i ustawic jakosc na 85% (wydaje sie byc optymalna).

"tatusiu zobacz, narysowałam tobie takie same coś jak na twojej koszulce" 
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477

6

rezerwacja kompletnej płyty z ECI. Ile za nią chcesz?

Kontakt: pin@usdk.pl

7

A ja bym prosił o informację dot. ceny "złotej" płyty bez dwóch układów.

8

Ja bym przygarnął tę najbiedniejszą płytę co to się na niej został Fredek, Antic i PIA. O ile cena będzie adekwatna do stanu.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

Ok zarezerwuje obie. Cena , jeszcze nie mam pojęcia.

10

Chciałbym przypomnieć, że o 15 wysłałem maila odnośnie zakupu wszystkich płyt, więc raczej mam pierwszeństwo do pierwokupu, chyba, że cena nie będzie mi pasowała to powiem pass

11

Chciałbym przypomnieć, że rozmawiamy tu na forum publicznym a nie na priv. Zaraz się okaże, że płyty są wystawione na Ebay, Allegro i OLX i ktoś będzie miał jeszcze większe pierwszeństwo.

12

Bez spiny

13

Pin napisał/a:

Chciałbym przypomnieć, że rozmawiamy tu na forum publicznym a nie na priv.

Idąc tokiem Twojego rozumowania, aby można wyrazić chęć zakupu poprzez wiadomość prywatną, oferta też powinna być rozesłana do forumowiczów w takich wiadomościach. :-D

Nikt Ci przecież nie broni napisać na forum i w tym samym czasie zaproponować sfinalizowanie już poza zasięgiem publicznym.

Zawsze mam rację, tylko nikt mnie nie słucha.

14 Ostatnio edytowany przez Ryszard Mauersberg (2025-02-09 12:11:01)

Jak uruchamiam Atari Area to non stop wywala mi info że połączenie nie jest prywatne i jest zagrożone ??? " Ten serwer nie może udowodnić, że jest serwerem witryny www.atari.org.pl. Jego certyfikat zabezpieczeń wygasł poprzedniego dnia"

15

Nim się rozwinie gówno burza (ponieważ ktoś za chwile się dopatrzy, że wątek jest nie w tej kategorii), napiszę wyjaśnienie, moim celem nie było stworzenie jakiegoś konfliktu i nie mam nic do osób, które zadeklarowały chęci zakupu płyt (przecież one nie wiedziały, że napisałem prywatną wiadomość). Moja sugestia pierwszeństwa była skierowana do sprzedającego, ponieważ w wątku zarezerwował dwie płyty do osób, które wyraziły chęć zakupu po mnie. Napisałem do sprzedającego prywatną wiadomość, ponieważ jak wynika z wątku sprzedający ma dylemat czy może obawy czy w takim stanie płyty ktoś zechce kupić i jak widać z wątku nie ma pojęcia za ile je sprzedać aby nie zostać znająć życie zlinczowany na forum za cenę, którą ktoś może uważać za wysoką (a każdy ma prawo żądać taka cenę jaka mu odpowiada i nic nam do tego). Zaproponowałem sprzedającemu zakup wszystkich płyt a nie pojedynczych, ponieważ dla sprzedającego jest to chyba lepsze rozwiązanie jeden klient jedna paczka (oczywiście jest to tylko i wyłącznie moja opinia). Nie proponowałem sprzedającemu, żadnej ceny aby go przypadkiem nie obrazić (wiem ile te płyty są warte, przez moje ręce przewinęło się mnóstwo płyt w różnych stanach). I tutaj wątek urwę, ponieważ nie ma sensu się kłócić o coś co nie jest tego warte, są w życiu ważniejsze sprawy.

16

Ryszard Mauersberg napisał/a:

Jak uruchamiam Atari Area to non stop wywala mi info że połączenie nie jest prywatne i jest zagrożone ??? " Ten serwer nie może udowodnić, że jest serwerem witryny www.atari.org.pl. Jego certyfikat zabezpieczeń wygasł poprzedniego dnia"

Spokojnie, admin jest na urlopie. Wróci to naprawi. To tylko certyfikat wygasł.

17

ok. Po zapoznaniu się ze stanem technicznym i ceną kompletnej płyty odpuszczam. Przekracza to moje kryterium o 33% jak na stan faktyczny. Jeśli nie będzie chętnego daję 200pln.

perinoid napisał/a:

Ja bym przygarnął tę najbiedniejszą płytę co to się na niej został Fredek, Antic i PIA. O ile cena będzie adekwatna do stanu.

100 zł

perinoid napisał/a:

podaj try ostatnie cyfry nr zdjęcia

OK!!! Sprzedane !

21

Ja też pas.

22

Ryszard Mauersberg napisał/a:
perinoid napisał/a:

100 zł

Zdecydowanie podziękuję. Nie warto według moich kryteriów.

23

Kupił kriss ale się wycofał . Pisałem do niego 2 razy ale platforma AA była wczoraj niestabilna i nie dotarło. Dzisiaj " nie ma funduszy ".

24

Panie Ryszardzie

Czy wszystkie płyty zostały sprzedane, czy jakaś jest jeszcze wolna, bo przyznam, że trochę chaotycznie tutaj jest. Jak któraś jest sprzedana (bądź wszystkie), proponuję usunąć zdjęcia tych sprzedanych z Twojego drugiego wpisu, lub ponumerować je symbolicznie tak jak były dodawane zdjęcia w kolejności dodawania jako załączniki do wpisu, i napisać które są sprzedane lub nie.

Nie chciałbym wyjść również na malkontenta/admina którym nie jestem, ale jak już zwróciłem uwagę w pierwszym moim wpisie w tym wątku kupno-sprzedaż-wymiana-oddanie przedmiotów związanych z Atari powinna być umieszczona w dziale Varia a nie Sprzęt 8-bit.

Finalizując, jeżeli byłaby wolna jakaś płyta na pamięci 4Bit w akceptowalnej dla mnie cenie, to bym rozważył zakup.

Pozdr.

25 Ostatnio edytowany przez Ryszard Mauersberg (Wczoraj 17:49:18)

gkd_82 napisał/a:

Panie Ryszardzie

Czy wszystkie płyty zostały sprzedane, czy jakaś jest jeszcze wolna, bo przyznam, że trochę chaotycznie tutaj jest. Jak któraś jest sprzedana (bądź wszystkie), proponuję usunąć zdjęcia tych sprzedanych z Twojego drugiego wpisu, lub ponumerować je symbolicznie tak jak były dodawane zdjęcia w kolejności dodawania jako załączniki do wpisu, i napisać które są sprzedane lub nie.

Nie chciałbym wyjść również na malkontenta/admina którym nie jestem, ale jak już zwróciłem uwagę w pierwszym moim wpisie w tym wątku kupno-sprzedaż-wymiana-oddanie przedmiotów związanych z Atari powinna być umieszczona w dziale Varia a nie Sprzęt 8-bit.

Finalizując, jeżeli byłaby wolna jakaś płyta na pamięci 4Bit w akceptowalnej dla mnie cenie, to bym rozważył zakup.

Pozdr.

Nic nie zostało sprzedane  zastanawiam się czy nie zostawić je i wystawić za rok proszę o sms na 666066565  Temat zamknięty !!!