1 Ostatnio edytowany przez Ryszard Mauersberg (2025-01-28 19:26:28)

Górna obudowa uszkodzona ,technicznie sprawny , w zestawie orginalna myszka i kabek zasilający. Cena 950 zł. do negocjacji.

https://www.atari.org.pl/forum/misc.php?action=pun_attachment&item=12607

Post's attachments

STE_1.jpeg 46.42 kb, liczba pobrań: 22 (od 2025-01-28) 

STE_2.jpg 1.52 mb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

STE_3.jpg 1.73 mb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

_28-1-2025_17059_poczta.interia.pl (6).jpeg 46.39 kb, liczba pobrań: 44 (od 2025-01-28) 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
Wiedza na temat tego co było jest niezbędna w celu właściwej oceny tego co jest obecnie ,oraz kształtowania tego co będzie póżniej.

2 Ostatnio edytowany przez micromax (Wczoraj 00:04:54)

Dam 500 PLN, może być bez myszki, kabla i połamanej obudowy.

Timex 2048, Atari 130XE, Atari STE, Amiga 600, SNES, Pegasus.....

3

Na zdjęciu widać, że z klawiszem "0" na numerycznej jest coś nie ten teges, ale to pewnie tylko drucik wyskoczył.
Warto dopisać, że klawiatura jest niemiecka, ma tylko zamienione Y z Z

4

Dam 600zł za komplet z wysyłką do paczkomatu

5

Dolna obudowa też nie jest piękna, choć widać tylko jej kawałek. W środku brakuje blach. Generalnie przydało by się trochę dokładniej pokazać i opisać sprzęt w ogłoszeniu, ale jak dla mnie nie trzeba przy założeniu poniższej propozycji:

Jak nie będzie chętnych dać więcej, a właściciel się zgodzi, to dam za komplet 650zł z wysyłką do paczkomatu.

6 Ostatnio edytowany przez Ryszard Mauersberg (Wczoraj 16:58:57)

Kochani koledzy myszka do ST na naszym rynku 140 do 180 zł do do tego transport  razem minus 200,  czyli przy proponowanej cenie komp ma kosztować 450 ? Na ebay-u mysz 100 USCD.

Wiedza na temat tego co było jest niezbędna w celu właściwej oceny tego co jest obecnie ,oraz kształtowania tego co będzie póżniej.

7

Ostatnio zapłaciłem tutaj 174 za trzy myszki razem z wysyłką.
Chwilę wcześniej myszkę za 100 bez wysyłki.

Lynx I / Mega ST 1 / 7800 / Portfolio / Lynx II / Jaguar / TT030 / Mega STe / 800 XL / 1040 STe / Falcon030 / 65 XE / 520 STm / SM124 / SC1435
DDD HDD / AT Speed C16 / TF536 / SDrive / PAK68/3 / Lynx Multi Card / LDW Super 2000 / XCA12 / SkunkBoard / CosmosEx / SatanDisk / UltraSatan / USB Floppy Drive Emulator / Eiffel / SIO2PC / Crazy Dots / PAM Net
http://260ste.atari.org
Cyprian napisał/a:

Ostatnio zapłaciłem tutaj 174 za trzy myszki razem z wysyłką.
Chwilę wcześniej myszkę za 100 bez wysyłki.

Kupuj dalej, będziesz miał sklep z myszkami.

9 Ostatnio edytowany przez Ryszard Mauersberg (Wczoraj 16:58:03)

x_angel napisał/a:

Na zdjęciu widać, że z klawiszem "0" na numerycznej jest coś nie ten teges, ale to pewnie tylko drucik wyskoczył.
Warto dopisać, że klawiatura jest niemiecka, ma tylko zamienione Y z Z

Nie prawda no może ale nie pamiętam bo lata .jeżeli to problem  to proszę nie pisać.
\

10

No to w ramach negocjacji proponuję 850

11

Na początku stycznia kolega @nosty sprzedawał tu na forum za 500-600zł przepiękne STE w stanie igiełka, tylko górną obudowę miał od zwykłego ST. Wiem, bo się zgapiłem i @as mnie ubiegł, a ten komputerek widziałem potem na żywo na Last Party i był na prawdę idealny i czyściutki, a do tego kompletny.

A tutaj co mamy: górna obudowa złom, dolna obudowa nie wiadomo, ale już z przodu widać głęboką bruzdę, brak blach, brak zdjęć wnętrza, coś nie tak z klawiszem numerycznym 0. Klawiatura i obudowa brudne i ze śladami różnymi niewiadomymi. No wiesz, igiełka to to nie jest, komp do renowacji. Nie wiadomo czy płyta główna w ładnym stanie, czy nie grzebana, bo komp otwarty, a zdęć brak. Mysz w komplecie w stanie niewiadomym, też brak jakichkolwiek zdjęć. Ja tak to widzę, może ktoś inny inaczej spojrzy.

Napisałeś że cena jest do negocjacji, to dostajesz różne propozycje, więc się nie oburzaj. Jak chcesz to skorzystasz, a jak nie to nie. Propozycji już masz kilka jak by co.

12 Ostatnio edytowany przez Ryszard Mauersberg (Wczoraj 18:49:34)

Ja się nie buzę ,jest negocjacja to fakt, ale jak ktoś mi pisze o wielkich ilościach zakupionych myszek do ST a nie nie bierze udziału w zakupie  to mam podejrzenie że współdziała jako klakier . Postaram się o więcej zdjęć. Nie jestem złodziejem.

13

Ryszard, ja Ci tylko napisałem swój punkt widzenia. Ale jest bardzo subiektywny. Nie szukam na siłę Atari STE, ale nie mam i jak mi się trafi okazyjnie, to chętnie kupię od kogoś po znajomości dla siebie samego, nie na żaden handel. Niedawno mogłem kupić ładną sztukę za okolice 600zł, ale przegapiłem. Jeśli będzie do odrestaurowania, to też nie jest mi to straszne i mogę sobie zrobić. Jednak zwyczajnie nie chcę kupić drożej niż napisałem, bo nie zależy mi na tym aż tak bardzo. Głównie bawię się małym Atari.

Nie mam też celu w tym żeby Ci psuć tę sprzedaż, a o cenach za jakie ktoś wystawia nie dyskutuję, bo to subiektywne ile dla kogoś jest dużo a ile mało. Jak ktoś chce, to sprzedaje za ile chce, a inny jak chce kupić, to kupuje, nic mi do tego. Sypnęły się oferty, to i ja się dołączyłem ze swoją, ale przecież to nie jest nijak dla Ciebie wiążące, po postu widzisz jaka jest reakcja i sobie sam na koniec podejmiesz decyzję czy chcesz sprzedać czy nie, komu, i za ile.

Z mojej strony mogę Ci powiedzieć co ja bym zrobił na Twoim miejscu. Można poczekać aż się znajdzie tu klient który da więcej, albo jak jesteś zdecydowany że chcesz więcej, a nie zależy Ci żeby szło do znajomego, tylko żeby uzyskać dobrą cenę, to lepiej wystaw kompa na allegro, tam prawdopodobnie ludzie zaczną się przebijać w licytacji i osiągniesz lepszą cenę. Tylko wrzuć tam jakieś atrakcyjniejsze zdjęcia i opisz bardziej szczegółowo że wszystko działa, że np. sprawny jest flop, że sprawne DMA, że bardzo ładny obraz itd. (oczywiście jeśli to wszystko prawda:-)).

14

Wow.

Mam <ROTFL> z tego wątku.

15

laborant napisał/a:

Wow.

Mam <ROTFL0250130_192410.jpg
> z tego wątku.

16

https://poczta.interia.pl/next/?uid=0e4 … #/folder/1

17

St