Czy ktoś z szanownych userów zrzucał zawartość Cartridga do pliku za pomocą nowego Qmega?
Będę wdzięczny za wszelką pomoc w tej kwestii
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Tydzień na oddanie głosu w FUJICUP! Głosowanie potrwa tylko do 22 lutego 2025...
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Zrzucanie zawartości cart'a
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ktoś z szanownych userów zrzucał zawartość Cartridga do pliku za pomocą nowego Qmega?
Będę wdzięczny za wszelką pomoc w tej kwestii
http://www.atariage.com/forums/viewtopic.php?t=58917
taaaa... jeden niby zrzuciłem do pliku atr - teraz niech się jeszcze znajdzie jakaś mądra głowa i powie mi jak to poskładać do kupy - Cart ma 8KB jego zawartość zrzucona za pomocą rozwiązania:
I know 2 ways to dump a cartridge:
1. Install QMeg+4.04 operating system, turn on a computer with pressing Select; press Control Help, then Control S; change drive number with Space and press Shift W, then Start. Voila! Now you must cut cart data from the disk or ATR image (under APE).
No też właśnie, publikując artykuł o Qmegu w Syzygy (i wcześniej jeszcze na stronie Vaska) liczyłem, że np jakiś koder rozgryzie format zapisu danych freezera... A tu dupa.
Na logikę, zapewne jest to zrzut jak leci całej zawartości pamięci, sektorowo.
[ Dodano: Pią Gru 24, 2004 00:00:00 ]
A tak się ma -1 do upływu dni i wieczną młodość. :mrgreen:
pewnie tak - tylko teraz niech mi jakoś mądry koder poda linka albo podeśle info na temat zapisu danych na dyskietce w gęstości Single
tzn chodzi mi głownie o sposób zapisu informacji o plikach (w jakim sektorze zawarta jest informacja o nazwie, długości (początku i końcu pliku)..
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Zrzucanie zawartości cart'a
Wygenerowano w 0.019 sekund, wykonano 62 zapytań