Sama PIA może by walnięta. Miałem raz taki egzemplarz, który za żadną cenę nie chciał odpiąć Basica. Po wymianie kości problem zniknął.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Altirra 4.30 Kolejna wersja najdoskonalszego emulatora atarowskich ośmiobitowców!
SpartaDOS X 4.50 Nowa wersja najlepszego DOS dla ośmiobitowców.
Bubble Bobble dla Atari 8-bit Wersja ta bazuje na edycji BBC Micro, jednak została napisana niemal od podstaw, by maksymalnie wykorzystać możliwości Atari.
Silly Venture 2024WE - wyniki Ponad sto prac wzięło udział w compo SV2024WE
Trwa Silly Venture 2024 w Gdańsku! Party się rozpoczęło, zajrzyj po link do streamów.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Czarny ekran na 65XE [z twistem]
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Sama PIA może by walnięta. Miałem raz taki egzemplarz, który za żadną cenę nie chciał odpiąć Basica. Po wymianie kości problem zniknął.
orginalna PIA była uszkodzona, wstawiłem nowy zamiennik, testowany na 2 innych atarynkach.
W ogóle to prawie wszystkie układy są sprawne i przetestowane i w podstawkach.
Jedynie nie sprawdziłem 3 scalaków U1 LM358 oraz U24/U25 4051.
Pozatym sprawdziłem wszystkie diody, tranzystory, kondensatory elektrolityczne.
ta płyta to jakiś koszmar.
Daj spokój z tym egzemplarzem. Kasa i czas=jakiś inny byś już ogarnął sprawny i byłbyś wolny. Poddać się też trzeba wiedzieć kiedy, bo to jak z laską: kosz za koszem, reject za rejectem, już telefonu od Ciebie nie odbiera, a Ty dalej z kwiatami, bo może w końcu załapie...
Ten proponuję na rozbiórkę do napraw i modernizacji innych nieproblematycznych, ładnych sztuk.
To nie są żadne unikaty, aby warto było nad tym ślęczeć z takim oddaniem. Takie egzemplarze uważam że warto eliminować z obiegu. Płyta ma coś nieteges i może nie znajdziesz tego babola, albo trochę pochodzi i znów coś będzie nie halo.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Czarny ekran na 65XE [z twistem]
Wygenerowano w 0.012 sekund, wykonano 46 zapytań