26

Sama PIA może by walnięta. Miałem raz taki egzemplarz, który za żadną cenę nie chciał odpiąć Basica. Po wymianie kości problem zniknął.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

27 Ostatnio edytowany przez goolash (2024-12-23 16:33:35)

orginalna PIA była uszkodzona, wstawiłem nowy zamiennik, testowany na 2 innych atarynkach.
W ogóle to prawie wszystkie układy są sprawne i przetestowane i w podstawkach.
Jedynie nie sprawdziłem 3 scalaków U1 LM358 oraz U24/U25 4051.
Pozatym sprawdziłem wszystkie diody, tranzystory, kondensatory elektrolityczne.
ta płyta to jakiś koszmar.

28 Ostatnio edytowany przez laborant (2024-12-23 20:53:02)

Daj spokój z tym egzemplarzem. Kasa i czas=jakiś inny byś już ogarnął sprawny i byłbyś wolny. Poddać się też trzeba wiedzieć kiedy, bo to jak z laską: kosz za koszem, reject za rejectem, już telefonu od Ciebie nie odbiera, a Ty dalej z kwiatami, bo może w końcu załapie...

Ten proponuję na rozbiórkę do napraw i modernizacji innych nieproblematycznych, ładnych sztuk.

To nie są żadne unikaty, aby warto było nad tym ślęczeć z takim oddaniem. Takie egzemplarze uważam że warto eliminować z obiegu. Płyta ma coś nieteges i może nie znajdziesz tego babola, albo trochę pochodzi i znów coś będzie nie halo.