Trafił w moje ręce uszkodzony cart firmy Krysal producenta TurboRom - dzięki uprzejmości Lexxa.
To typowy cart Blizzard 16KB. Schemat już Seban w tym wątku opublikował, wiec nie ma sensu go powielać. Zdjęcie prezentuje uszkodzony egzemplarz z błędnie wykonanymi połączeniami. Proszę wiec się nie sugerować tym co jest na zdjęciach.
Ponieważ nie chciałem ryzykować, to na wstępie po wylutowaniu pamięci eprom - została zgrana jej zawartość.
Dorzucam plik BIN oraz odpowiednio już ustawiony plik CAR. Będzie można porównać z innymi dumpami. Obraz startuje pod emulatorem oraz z AVG Carta/SubCarta itp.
Dzięki pracy Sebana i schematowi, który zrysował wcześniej i opublikował w tym wątku - po godzinie walki udało mi się go przywrócić do życia. Był on od samego początku drutowany, ponieważ oryginalny projekt płytki było przygotowany pod rozwiązanie 8KB, a tutaj zastosowano wsad 16KB. Niestety płytka ma już swoje lata i pojawiły się na cienkich ścieżkach mikropęknięcia, więc miejscami jest to naprawiane srebrzanką.
Post's attachmentscart_bez_epromu_gora.jpg 241.54 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
cart_gotowy.jpg 671.26 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
cart_naprawiony_dol.jpg 173.21 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
cart_naprawiony_gora.jpg 171.73 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku.
lexx_16KB.BIN 16 kb, liczba pobrań: 5 (od 2024-12-17)
tr_plus_cartv1_2_menu.png 27.48 kb, liczba pobrań: 1 (od 2024-12-17)
tr_v1_2_Krystal.car 16.02 kb, liczba pobrań: 4 (od 2024-12-17)
Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. J. Tuwim