1 Ostatnio edytowany przez Vasco/Tristesse (2024-11-25 11:40:22)

https://last-party.pl/2025/last-party-2025.png

11. edycja Last Party - najstarszego atarowskiego zlotu w Polsce z tych ciągle żywych! Pierwszy raz spotkaliśmy się w 1997 roku. Mija 27 lat!

Data to 3-6 I 2025 (piątek - poniedziałek, święto Trzech Króli). Razem 4 dni, ale już wiem, że większość przyjedzie w czwartek, więc można uznać, że dni będzie pięć.

Miejsce to samo co w tym roku: Pensjonat Licheń przy ul. Toruńskiej 4B.

W sprawie noclegów utworzę osobny wątek. Obiady też będą, ale menu ustalimy pewnie za jakieś 2 tygodnie.

Bilet tradycyjnie dotyczy całej rodziny (chociaż zachęcam przemyśleć, czy dzieciaki nie będą się nudzić przy niepewnej pogodzie).

Pamiętajcie, że nie ma party bez konkursów, dlatego przypominam, że prace zgłaszamy do 5 stycznia do godz. 12. Oczywiście miło będzie, jeśli przyślecie wcześniej.

https://www.last-party.pl/2025/

Dzięki uprzejmości lexx, pierwszych 60 uczestników zlotu (zgodnie z listą na stronie) otrzyma kalendarz jego autorstwa.

Styczeń wyglądać będzie mniej więcej tak:

https://last-party.pl/2025/img/varia/kalendarz.jpg

3

wow!

4

I teraz każdy pobiegł zobaczyć listę na stronie...

5

Spoko, na razie wszyscy z listy się załapią. :-)

Świetna niespodzianka. W końcu ściany w biurze nie będzie szpecić firmowy kalendarz.

Zawsze mam rację, tylko nikt mnie nie słucha.

6 Ostatnio edytowany przez Vasco/Tristesse (2024-11-28 14:49:54)

Z założenia każdy ma otrzymać. Liczba jest dupochronem, gdyby nagle dodatkowych duuużo ludzi niezapowiedzianie przyjechało. Jeśli liczba drastycznie się zwiększy przed zamówieniem, to... zamówię więcej :)

7

A będzie Moon Patrol, Road Race i River Raid? :)

Atari 800XE/U1MB/Sophia2/PokeyMax + A1050 Toms Multi + CA2001

8

Vasco/Tristesse napisał/a:

Styczeń wyglądać będzie mniej więcej tak:

A to "mniej-więcej" to oznacza, że jeszcze nie jest dokończony ten kalendarz, czy to była tylko taka figura retoryczna, a już jest gotowy?
Pytam, bo jak by nie był jeszcze gotowy, to ja nie chcę koncertu życzeń robić, ani nie mam jakichś wielkich wymagań, ale można by na tym kalendarzu chociaż święta zaznaczyć, było by o wiele bardziej użytecznie, oprócz tego że obrazki ładne:-)

9 Ostatnio edytowany przez bocianu (2024-12-01 23:43:44)

Czy tylko ja mam wrażenie że ten Draconus ma kciuka w drugą strone? Ale może draconusy tak mają :D

10

Mq: A wiesz ile jest Świąt w Licheniu? ;)

Znaczy, że będę zamawiał lada moment. Ja bym wolał nic samodzielnie nie dorysowywać, bo wtedy kciuk w drugą stronę będzie najmniejszym problemem ;) A autor pisał, że już nie będzie go przerabiać.

11

Namawiasz mnie, żebym został do poniedziałku, pomimo że w kalendarzu nie ma święta? :-)
Niby wiem ile świąt, ale ja tak sobie z Bocianem raz rozmawiałem i doszliśmy do wniosku, że impreza najlepiej jak ma dwie noce: jedna na najebkę, druga na regenerację i do domu:-)
A tak serio, to nie wiem czy będę mógł zostać do poniedziałku, natomiast na pewno przyjechać mogę dopiero w piątek. Tak czy owak bardzo chcę być i będę:-)

12 Ostatnio edytowany przez Vasco/Tristesse (2024-12-01 23:48:51)

Oczywiście, że jest święto Sześciu Króli ;)) Kompoty w niedzielę przecież.

13

To trochę dezorganizuje mi samopoczucie, bo chociaż na zloty jeżdżę dopiero od kilku zlotów, to już się zdążyłem przyzwyczaić, że kompoty zawsze w sobotę są... No cóż, postaram się jakoś przeorganizować, bo trochę głupio by było na kompotach nie być...

14

Oj, nie zawsze. Opalenickie Lasty odbywały się w środku tygodnia, więc kompoty również.

Na zlotach wielkanocnych też chyba były w niedzielę - ale nigdy nie byłem, więc może zmyślam.

Z racji tego, że do poniedziałku, to impreza zaczyna się w piątek, a nie (jak w poprzednich latach) w czwartek. Co prawda po rezerwacjach noclegów widzę, że połowie to kompletnie nie przeszkadza, że czwartek nie jest oficjalnym dniem ;)

A, koniecznie wszyscy sprawdźcie, czy macie zaznaczoną ikonkę komputera na liście uczestników, czyli mam zaznaczone, że zadeklarowaliście przyjazd ze sprzętem. Niedługo zamawiam znaczki, nie chciałbym kogoś pominąć :) Zdaje się, że w tym roku kończymy obie serie!

15

Mq napisał/a:

To trochę dezorganizuje mi samopoczucie, bo chociaż na zloty jeżdżę dopiero od kilku zlotów, to już się zdążyłem przyzwyczaić, że kompoty zawsze w sobotę są... No cóż, postaram się jakoś przeorganizować, bo trochę głupio by było na kompotach nie być...

Juz my Cie przytrzymamy. Nie martw sie.

16 Ostatnio edytowany przez Mq (2024-12-02 21:00:49)

@lewiS spoko, ja się nawet nie będę prawdopodobnie mocno opierał w takiej sytuacji:-)

17

Mq napisał/a:

ja się nawet nie będę prawdopodobnie mocno opierał w takiej sytuacji

chyba że o kontuar.

18 Ostatnio edytowany przez Mq (Dzisiaj 00:12:12)

Oj tam, oj tam, raz mi się może zdarzyło podpierać:-)
(chociaż jak dobrze pamiętam, to jak dotąd tylko raz byłem na Last Party)