na stronie atari8info:
STUFF + wyniki konkursów.
Miłego oglądania / i takie tam. :D:D
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
atari.area forum » Zloty » STUFF SV_2k4_!!!!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
na stronie atari8info:
STUFF + wyniki konkursów.
Miłego oglądania / i takie tam. :D:D
A nie moglo to byc w jakims przyjazniejszym dosie? Za cholere nie wiem jak sie do tego dobrac. Ten My-dos to shit jakich malo :?
Moze ktos pomoze?
Mazi - marudzisz. Jest przecie pod przyjaznym DOSEM - Sparta X - to niby co ?? :twisted: nie mów tylko, że II+ jest "przyjazny" .. ehehehehehh;-
polecam przerzucenie pracy Brull na dysk pod II+. Nagroda główna - 0.5l W.T.K. a praca ma działać :D:D:D:D
lepiej napisz jak wejsc do katalogu ... R i co dalej /???/
R - i pełna nazwa katalogu. "*" (gwuazdka) wyświetla katalog "roboczy", który wybraliśmy, a poprzez L tylko z nazwą pliku można uruchomić cokolwiek z podkat. Wszystko dla ludzi.
Nie ma tam tylko playerów - pospieszyłem się za bardzo. Jeśli to problem, to wieczorkiem wrzuce.
Albo - plug do TOTALCMD - i rozwalcie to tak, by wszystko było w głównym. Też da rade. :D:D
No to w koncu wiem jak to sie robi :). Dzieki!
P.s. A MyDos stal sie przyjazniejszy ;)
ja dostalem taka przyjemna, obszerna, zielona ksiazeczke wraz z tomsem, zupelnie dobrze tam mydosa opisywali. moze tez ja wskanowac z rozpedu?
Dla takich atarowych laikow dosowych jak ja to by sie przydalo...
Mitchel ją kiedyś przepisywał, w Syzygy było. Przymierzałęm się właśnie do jej zeskanowania, ale skoro jesteś chętny, to rób.
[ Dodano: Czw Gru 22, 2004 00:00:00 ]
A tak się ma -1 do upływu dni i wieczną młodość. :mrgreen:
hehe! podkatalogi wq II+/d ??? wystarczy odnaleźć miejsce gdzie jest zapisany kawałek kodu, który ustawia nr. katalogu na $0168. Dodać jakąś procke, która będzie ją podmieniać + zapamiętywanie numeru katalogu nadrzędnegio i gotowe - komendy XIO wziąć z MyDOS'a i śmiga jak tralala.
i co takie trudne.... Zrobiłbym t góra 2h, gdyby jeszcze mój IDE KMK zechciał ruszyć na '816 :/
Ale przeciez DOS II+/D umie obslugiwac podkatalogi (jest to jego ukryty fjuczer). Wystarczy wpisac nazwe katalogu (chyba z kropka, zeby DOS nie dodal COM sam sobie), stacja zakreci dyskietka, monitor popierdzi i juz jestesmy w podkatalogu. Wychodzenie robi sie przez podanie ciagu 'UP.'. Dawno sie w to bawilem i jesli cos zle napisalem to niech mnie ktos poprawi. ;)
Kiedyś analizowałem kod DOS-a II+/D i jakoś nie natknąłem sie, ani na wejście do podkatalogu, ani tym bardziej komendę "UP.", czy jakąkolwiek inną oprócz tych opisanych w oficjalnej dokumentacji. Może Ci się Lewis pomyliło z XDOS-em?
wystarczy odnaleźć miejsce gdzie jest zapisany kawałek kodu, który ustawia nr. katalogu na $0168. Dodać jakąś procke, która będzie ją podmieniać + zapamiętywanie numeru katalogu nadrzędnegio i
... dupa. ;) Pierwsze wciśnięcie Reset i MemLo wraca na $2000, a DOSIni już nie wskazuje na naszą nakładkę.
Poza tym, do jakiego poziomu chcesz pamiętać katalogi nadrzędne?
Zamiast wymawiać się kłopotami z twardzielem, siadaj do emulatora i pisz. :-p
[ Dodano: 24.12.2004 20:57:18 ]
A tak się ma +1 do statsów na AA i Mistrza offtopicu. :mrgreen:
E, Lewis, jako żywo nie widziałem czegoś takiego ani w II+/D, ani w XDOSie... Nie myli-sz się aby? Kurna, zaraz siadam i sprawdzam...
...oczywista nie działa, twierdzi tylko "not found". A jak się niby te katalogi zakłada???
[ Dodano: Śro Gru 24, 2003 00:00:00 ]
A tak się ma -1 do upływu lat i wieczną młodość. :mrgreen:
Ale przeciez DOS II+/D umie obslugiwac podkatalogi (jest to jego ukryty fjuczer). Wystarczy wpisac nazwe katalogu (chyba z kropka, zeby DOS nie dodal COM sam sobie), stacja zakreci dyskietka, monitor popierdzi i juz jestesmy w podkatalogu. Wychodzenie robi sie przez podanie ciagu 'UP.'. Dawno sie w to bawilem i jesli cos zle napisalem to niech mnie ktos poprawi.
A w MyDOS-ie katalogi zmieniasz poprzez wciśnięcie L i wpisanie nazy katalogu. Do folderu nadrzędnego przechodzisz wciskając L i wpisując UP. W ten sam sposób można chodzić po drzewie katalogów nawet w DOS-ie 2.0. Jest tylko jeden warunek: SIO2PC, APE i PC-Mirror. :D
[ Dodano: 25.12.2004 08:26:59 ]
A tak się ma +1 do statsów na AA i Mistrza offtopicu. :mrgreen:
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Zloty » STUFF SV_2k4_!!!!
Wygenerowano w 0.023 sekund, wykonano 61 zapytań