Mq napisał/a:Tak samo suszarką polecali kiedyś odklejać naklejki te holograficzne z szyb samochodowych, i faktycznie bardzo dobrze się ta metoda sprawdzała, przetestowane, więc z obudowy też na pewno ściągniesz.
Hotair też jest spoko, ustaw mu temperaturę na minimum i dmuchaj z pewnej odległości, to nic się nie stanie. Ja w moim mam minimum chyba 100 stopni z tego co pamiętam i z kilku cm można wtedy dmuchać na rękę, bo te 100 stopni to jest tylko przy samej dyszy bezpośrednio, a z każdym centymetrem temperatura drastycznie już spada, bo powietrze gorące miesza się z normalnym pokojowym szybo.
będę próbował w weekend, mam nadzieje zejdzie i się nie zniszczy.
nowa naklejka Atari już w drodze, będzie zapewne po weekendzie.
na razie chyba skręcę komputer bez fdd, i tak będę musiał go całego rozebrać jak kupię nową stację lutowniczą na T12
chociaż nie pogardziłbym sprawdzoną używaną nawet. Moja na groty 900M w ogóle z poprawianiem matowych lutów sobie nie radzi :(
Na szczęście komputer pracuje dość stabilnie jak na razie.
Mam też prośbę. Czy jakaś dobra dusza pomogłaby z ogarnięciem Magica? Oglądałem tutoriale i wiem, że muszę na nowo postawić całość. teraz mam kartę podzieloną na chyba 12 partycji a widziałem ze można na mniej. myślę na drugiej karcie 64GB całość ogarnąć ale raz nie znalazłem "pewnych" źródeł żebym wiedział co i jak instalować, a dwa muszę jeszcze jakieś sterowniki IDC instalować a jak wiecie Atari to dla mnie nadal czarna magia :(
Atari Revive (STE UK) - TOS 2.06 / 4MB RAM / ASCI2STM / SD