Moi drodzy! tak trafne spostrzeżenie, nie ma daty bo jeszcze niewiadomo czy to małe, aczkolwiek sympatyczne party się odbędzie... w poprzednich postach sugerowałem, że zgodnie z tradycją będzie to pod koniec października - prawdopodobnie mógłby to być 25-27. I właśnie, po to wrzuciłem aby zbadać waszą reakcję i o to czy przyjedziecie?
Dałem sobie czas do końca sierpnia po terminie ogłoszę, czy party będzie :) czy nie :(
Dodam jeszcze bo może to kogoś zachęcić, że wjazd będzie dużo tańszy niż u Vasco (ok.20zł) a dla osób, które przyjechały z daleka (powyżej 350km) mogłyby być jakieś zniżki...
wracając do biletów:
pociag z Poznania (pośpieszny) jest bodajże o 2:34 z przesiadką w warszawie (7:40) (nie trzeba dużo czekać ok. pół godziny) a w mońkach około 11:30... bilet 37% kosztował 29:30!
Takiż sam bilet tyle, że expressem razem z miejscówką kosztuje 54zł (Poznań-Białystok)
Z warszawy do B-stoku/Moniek pociągi jeżdżą praktycznie co 2.5 godziny,
są to pociągi pośpieszne z wyjątkiem jednego Expressu "Mickiewicz" który jest z Warszawy ok. 17:00...
Bilet z Wawy kosztuje ok. 20 zł (37%)
Acha mile widziane są wszelkie uwagi, nawet w stylu "że nie przyjadę bo bla bla bla... " - przynajmniej wiadomo.