Jestem początkujący w Atari i używam tylko zlutowanych przez siebie sio2arduino i kartów od MQ. Trafiła mi się ww stacja z kilkudziesięcioma dyskietkami więc zacząłem uruchamiać gry. 2 pierwsze ruszyły, kolejne już nie (BOOT ERROR). Potem nawet te 2 pierwsze się nie uruchomiły. Otworzyłem stację, przeczyściłem głowicę ipą i ta pierwsza z gier znów się odpaliła ale kolejne już nie. Teraz nawet ta pierwsza nie rusza :) Ciągle ten sam błąd. Mam pytanie: czy da się uruchomić 1050 Disk Diagnostics z sio2arduino albo kartridża tak żeby przetestować stację? Wgrałem ATR i na kartridż i na sio ale odnoszę wrażenie że ten ATR w obydwu przypadkach jest montowany jako D1 a żeby móc przetestować stację to ona musi być D1. Czy to prawda? Disk Diagnostics uruchamia się bez problemu albo z kartridża albo z sio2arduino podłączonego do wolnego portu w stacji.
Jak inaczej sprawdzić czy RPM są ok? Po rozebraniu stacji zauważyłem że tam jest chyba jakieś turbo (wrzuciłem zdjęcie) - czy komuś uda się je zidentyfikować? Dzięki z góry
EDIT : zgrałem zawartość eprom'u z tego "chyba turbo" i jest tam coś takiego (może pomoże w identyfikacji):
2793/2797 VERSION REV 3.00 7-19-86 COPYRIGHT (C) 1986 BY EMCCOPYRIGHT (C) 1986 BY DTI