Witam szanownych entuzjastów szesnastobitowego Atari.
Jakiś czas temu, mój brat kolekcjoner retro sprzętu wszedł w posiadanie urządzenia "Pal Interface III-2" będącego moim zdaniem swego rodzaju "switch-em" video z wbudowanym modulatorem. W załączniku zdjęcia.
Z racji takiej, że aktualnie brat chciałby uruchomić/sprawdzić to urządzenie, potrzebuje odpowiedniego zasilacza, gdyż aktualnie nie posiada właściwego. O ile dobrze pamiętam na urządzeniu nie ma informacji jakie napięcie i natężenie prądu jest dla niego nominalne. Jedyne co mogę stwierdzić to, że zasilacz takowy powinien mieć wtyk jack-mono 3,5mm (jak w zasilaczach do Atari 2600/VCS/klony wszelkiej maści "Rambo"). Na kondensatorach wlutowanych w płytkę we wnętrzu jest napięcie 25V, więc można domniemywać, że napięcie zasilacza powinno oscylować w granicach 12V-15V.
I tutaj moja prośba. Czy może ktoś z szanownej atarowskiej Braci posiada/używa podobne/identyczne urządzenie tego typu i byłby w stanie podzielić się informacją, jaki zasilacz (domniemywam że DC, jakie napięcie i minimalne natężenie, oraz biegunowość wtyku) jest właściwe dla takowego sprzętu?
Pozdr. gkd_82.