Dzisiaj pobawiłem się chwilę TOSSTer'em dla STE, udało mi się zaprogramować TOS 1.62 oraz TOS 2.06 ze zintegrowanym sterownikiem ASCI-CF. Pomimo ok 30 prób programowania za każdym razem miałem błąd verification failed. Programowanie wykonywałem na zmianę w slotach pierwszym oraz drugim. Z powodu błędu weryfikacji, przy kolejnym programowaniu flasher twierdzi, że slot jest pust (tak jak to opisał sam laoo/ng). Pomimo tego błędu TOS wydaje się startować bezproblemowo.
Samo przygotowanie TOSów robiłem na PC, po czym gotowe pliki *.TOS przeniosłem na dyskietkę za pomocą Hatari i później za pomocą goteka wgrywałem do przełącznika, tak mi podpowiedział uicr0Bee i tego się trzymałem ;-).
Samo urządzenie jest super, nie wadzi nigdzie w STE, przełączenie resetem działa bardzo dobrze, ogólnie jak tylko uda się poprawić soft, to z czystym sumieniem mogę polecić.
Jeśli chodzi o 1040STFM z 6 kośćmi w rzędzie, to niestety nie udało mi się uruchomić TOSSTera. MatGuru testował na takiej samej płycie od Krolla, ale z dwoma kościami, moja miała oryginalnie 6 kości (IMHO powinny różnić się tylko zworkami na płycie), tylko moja ma dodatkowo zamontowane 4MB. Niestety na mojej jakoś niezatrybiło, więc w porozumieniu z autorem, wysłałem do niego płytę aby obadał co jest nie tak i mam nadzieję wszystko się niebawem wyjaśni