Zakupiłem stację CA2001 z TOMS ale bez żadnego fizycznego modułu. Tylko rom i jakieś druciarstwo. Załączam dump romu z tej stacji bo przywracam ja do stanu z przed naprawy i mam sukces 95%. Tzn. wgrałem org. ROM na nowy eerprom i stacja działa choć ma dziwny problem, mianowicie po wyjęciu dyskietki i ponowym włożeniu stacja skacze do sektora z danymi i wraca do 00 i tak aż do momentu wczytania np. gry ale gdy, włoże dyskietkę wyłącze stację i włączę to zaczyna czytać po sektorach bez skakania i uruchamia np. grę czy demo. taki zonk, jakby podniesie głowicy do góry nie resetowało czegoś ale nie mam pojęcia czego. Co było grzebane w stacji poza dodaniem ROMU i switcha na dźwigni głowicy i zworce na złączu P7 którą usunąłem to nie wiele widzę.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.