Miejsca więcej, ale i eksponatów więcej.
Kurcze, no muszę jakoś wszystko poukładać i być :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Zloty » Rerto-Akcja na Grójeckiej
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Miejsca więcej, ale i eksponatów więcej.
Kurcze, no muszę jakoś wszystko poukładać i być :)
To szybka piłka: jutro 18:00 czy 01.09 18:00? (spotkanie może być wcześniej, sztab od 18-tej)?
I jestem w przysłowiowej dupie, bo dzisiaj nie powiem.
1.09
jutro jest sztab przy placu konstytucji
jutro jest sztab przy placu konstytucji
Widać, dla wybranych - jakoś nie widzę infa o nim.
Ok, mi 01.09 pasuje.
To w takim razie też nastawiam się na 1.09, bo o jutrze nic nie powiem..... auto się posypało i czekam na odzew mechanika, czy znajdzie godzinkę przed weekendem.
Chyba że info na ostatnią chwilę wchodzi w rachubę, to dam znać jutro o jutrze :D
Cyprian napisał/a:jutro jest sztab przy placu konstytucji
Ok, mi 01.09 pasuje.
A tak ten tego, jutro to nie jest 1.09.2023. ;) (mogę mieć inny kalendarz?).
Miejscówka sprawdzona na sztaby, był już tam sztab. Drink wychodzi 10pln w super miejscu, bardzo blisko centrum, metra itd.
Gzynio to ogłasza :)
Cyprian napisał/a:jutro jest sztab przy placu konstytucji
Ok, mi 01.09 pasuje.
chodziło mi o ten sam sztab, tylko dni mi się pomieszały
chodziło mi o ten sam sztab, tylko dni mi się pomieszały
??? To teraz ja nie rozumiem o jaki chodzi. Gzynio dał info o sztabie na 01.09, więc rozumiem, że na Grójeckiej w OKU się nie spotykamy wogle?
@Zgr: zadzwoń do mnie jakoś, jak będziesz miał czas już.
Panie i Panowie
1.09 to ja już niestety muszę zwijać ten majdan, a że jak widać jest tego dużo, to już raczej oglądania i zabawy w tym dniu na wystawie nie będzie.
Oczywiście, sztabik możecie sobie zorganizować, ale wolałbym żeby taki sztabik odbył się po zwiedzaniu mojej wystawy,
Tak że bardzo zapraszam do 31.08
I przy okazji, na wystawie i takie eksponaty też są.
Szanowne Panie
Szanowni Panowie
Forumowicze
Tu Markiz Retro-Akcja :)
Z radością chciałbym zakomunikować, że od czwartku 9.05.2024 startuje kolejna moja wystawa z retro komputerami i konsolami.
Do obejrzenia będzie bardzo dużo fajnych komputerów, a ich część będzie uruchomiona dla przybyłych gości.
Będzie oczywiście, jak z resztą co roku retro kącik, z uruchomionymi wieloma konsolami, do pogrania sobie w ulubione gry.
Uruchomione będą między innymi takie konsole jak:
Atari Jaguar, Sega Saturn, Sega Dreamcast, Nintendo 64 wersja Pikatchu i kilka jeszcze innych.
Konsole będą podłączane rotacyjnie, więc każdy znajdzie coś dla siebie.
Serdecznie zapraszam grupami, z dziećmi, bo naprawdę można będzie na wystawie miło spędzić nawet kilka godzin.
Ja będę obecny każdego dnia, gotowy do pogawędki na tematy związane z retro sprzętem.
Mile widziana jest pomoc i różne sugestie, pozwalające uatrakcyjnić wystawę i namówić do odwiedzenia. jak największą ilość osób.
Możliwe że wystawa będzie trwała parę miesięcy, a możliwe jest również, że będzie to już atrakcja na stałę.
Wystawa znajduje się w przejściu podziemnym pod Al. Niepodległości, od strony pól mokotowskich.
W miejscu gdzie znajduje się warszawskie muzeum komputerów i gier.
Dokładnie pawilon 18 przy wejściu i wyjściu na przystanek tramwajowy.
Moja wystawa będzie jakby rozszerzeniem działalności muzeum z wystawą dużej ilości retro komputerów.
O dalszych szczegółach będę informował na bieżąco.
Serdecznie zapraszam do odwiedzenia
Poniżej kilka fotek z przygotowań do otwarcia wystawy
Popieram bardzo udostępnianie swoich zbiorów tak, aby również inni mogli się nacieszyć. A nie kiszenie w szafach, żeby tylko mieć.
Warszawskie Muzeum Komputerów i Gier, oraz Markiz Retro-Akcja Zapraszają.
Retro-Akcja to jednoosobowa inicjatywa, mająca na celu zainteresowanie jak największej rzeszy ludzi w każdym wieku, do zapoznania się z tematyką szeroko pojętego retro-gamingu, jak również, propagowania wiedzy na temat ponad 30 letnich komputerów i konsol.
Markiz Retro-Akcja to pasjonat, hobbysta, kolekcjoner, oraz organizator wielu wystaw poświęconych retro komputerom.
Od 8.05.2024, wspólnie z Warszawskim Muzeum komputerów i Gier, zaczynamy rozszerzoną formułę prezentacji komputerów i konsol z lat ’80 zeszłego wieku, jak również przekazywania wiedzy o tych urządzeniach.
W dniu otwarcia wystawy 8.05.2024, wstęp jest bezpłatny,
Serdecznie Zapraszamy :)
Kto nie był u Ciebie, przykładowo na grójeckiej itp.
-to nigdy nie widział co Ty tam masz..
Jak odpalisz tę grę, to Falcon będzie też tam zarządzał :)
*plus ten dźwięk w tej grze ;)
fajnie było - młody sobie pograł, ja sobie pogadałam
zabawki też fajne - szkoda że żaden z MSX'ów nie był odpalony
może da się coś z tym zrohbić?
@AS,,,
Downnfall jest na Falconie i działa
Jak zawsze ogranicza mnie ilość miejsca, ale naprawdę postawiłem tam duuuzo fajnych rzeczy i jest czym oko nacieszyć.
@Candle
Dzięki za odwiedziny
Co do MSX to jest ich kilka i myślę że będę co jakiś czas uruchamiał różne inne komputery i na MSXy też przyjdzie kolej :)
Pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia ponownie. :)
@Atari-User, do kiedy trwa wystawa? Kto jeszcze nie widział Twojej kolekcji, niech to nadrobi, bo jest co oglądać :)
Hejka :)
Tym razem wystawa na charakter w pewnym stopniu komercyjny, dlatego będzie trwała dłużej, na pewno kilka miesięcy, ale nie wykluczone że jeszcze dłużej.
Zapraszam w:
Czwartki od 16.00 - 20.00
Piątki od 16.00 - 20.00
Sobota i niedziela od 14.00 - do 20.00
Wstęp 20 zł osoba dorosła
dzieci pod opieką dorosłej osoby 10zł.
Niestety, ale tym razem zmuszony jestem pobierać te opłaty, za to wejściówka nie ma ograniczeń czasowych.
Można wejść i siedzieć, oglądać, rozmawiać, grać do samego zamknięcia w danym dniu.
Można też mając bilet wyjść z wystawy i wrócić np. za 2 godziny, oczywiście w skali jednego dnia.
Serdecznie zapraszam.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Zloty » Rerto-Akcja na Grójeckiej
Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 61 zapytań