Miałbym pytania do osób, które próbowały wykorzystać TTkę w konfiguracji jak w temacie wiadomości. Udało mi się nabyć jakiś czas temu za niecałe 100 zł Yamahę CBX3, która wraz z TTką ma możliwości Falcona w Cubase Audio. Oczywiście trzeba uruchomić specjalną wersję Cubase spreparowaną pod taki sprzęt, tu podziękowanie dla Krolla który pomógł mi w konfiguracji całego zestawu. Ostatecznie udało się odpalić Cubase, który widzi zarówno zewnętrzny HDD jak i samą Yamahę. DSP zaimplementowane w sprzęt Yamahy z tego co widzę około 2x szybciej nakłada efekty niż Falcon 030. Nagrywa mi niestety puste ślady, na które próbuje nakładać efekty. Uruchomienie samych efektów ruszyło po podpięciu kabli MIDI między Atari a Yamahą. Jak widać na pierwszym zdjęciu w konfiguracji CBXa, nie mogę wybrać źródła dźwięku (niepodświetlony analog). Przy podłączeniu wzmacniacza od gitary basowej po linii do Yamahy, mamy diodami na tej drugiej sygnalizowaną siłę sygnału wejściowego (ostatnie zdjęcie Yamahy). Pozostałe zdjęcia to potwierdzenie że DSP Yamahy działa i mamy dostępne spektrum efektów. Czy komuś udało się w Cubase w opcjach hardware ustawić input source? To dla mnie mam nadzieję ostatnia bariera, żeby zarejestrować kilka śladów i zmiksować kawałek na TTce. Za każdą pomoc będę wdzięczny.
Atari MegaSTE - SCSI v5.1 l Atari TT - VME ET4000, Thunder, Storm IDE, Lightning, Atari Falcon 030 l Atari Jaguar I Atari Lynx II - AgaCart l Video blog: https://www.youtube.com/channel/UComp3Lx-V_Y7SGfWep4FVgw