Witajcie wszyscy. Niedawno zakupiłem dwie wersje konsoli Atari 2600: heavy sixer i light sixer. Próbuję je podłączyć do telewizora, jednak wymaga to użycia innego kabla lub adaptera, aby móc połączyć wtyk RCA z antenowym złączem. W zestawie z tymi konsolami Atari znalazłem adapter przeznaczony do konwersji z wtyku RCA na złącze anteny satelitarnej. Czy moglibyście podpowiedzieć, jakiego rodzaju adapter powinienem poszukać, aby móc podłączyć konsolę Atari do antenowego złącza RF w telewizorze? Mile widziane linki:-) Rozpocząłem poszukiwania w internecie, ale szybko się w tym pogubiłem.
Probowałem też podpiąć atarynki po nes rf swtch co wiazało się z rozkręceniem obudowy i podłaczeniu jednego z przewodów tego urządzenia ale tylko jeden zĺapał sygnał atari 2600 light sixer i sygnał był kiepski mocno śnieżył...natomiast tą samą metodą Atari 2600 heavy sixer nie zĺapał sygnału obstawiam że tam był problem aby ten wtyk rca wsunąć bo ciężko wchodził niż np ten oryginalny co jest kabel.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.