drac030 napisał/a:Lizard napisał/a:Określ, opisz "atrakcyjne miejsce", a w piątek, 5 kwietnia, będziemy się świetnie bawić.
Dlaczego JA mam to robić, skoro to TY proponujesz zrobienie rezerwacji? Nieśmiało sugerowałbym tedy, żebyś ją zrobił. I znalazł miejsce, gdzie :P Będziesz wtedy miał możliwość zdecydowania, co jest "atrakcyjne". A nie tak, "weźmy się i zróbcie".
drac030 napisał/a:Koledzy (@Lizard), wybitnie niedwuznacznie słusznie proponujący rezerwacje na piątek, mogliby się wykazać ich realizacją w atrakcyjnych miejscach :P
Chciałbym się "wykazać realizacją rezerwacji w atrakcyjnych miejscach", ale miejsce dla mnie atrakcyjne nie musi być atrakcyjne dla Ciebie, a bardzo zależy mi na sprostaniu Twoim oczekiwaniom. Im dokładniej opiszesz swoje preferencje, tym większe szanse, że zostaną zaspokojone.
alex napisał/a:Znamy się nie od dziś
Więc wiesz, że potrafię nie wylewać za kołnierz.
alex napisał/a:Może Ty potrafisz siedzieć przy jednym piwie przez 6 godzin i nie ma dla Ciebie znaczenia cena jednostkowa, ale w sztabach biorą też udział osoby, które przez rzeczone 6 godzin (a czasem i dłużej) spożywają więcej i cena dla nich robi różnicę. A nie muszę chyba nikomu tłumaczyć, że ceny wszelkich napojów w stołecznych knajpach ostatnimi czasy poszły bardzo ostro w górę.
Do jednego piwa, to mi się nie chce nawet siadać i skoro mnie znasz, to moje możliwości również. Pieniądze to nie problem, mogę Ci pożyczyć, abyś się mógł się dobrze bawić także w piątki.
Jak masz problem z pieniędzmi, to zmień pracę i weź kredyt.
Ale to Ty masz problem z miejscówką, więc rozważ swoją propozycje pod siebie:
Pecus napisał/a:Piątki są słabe z powodu trudności z miejscówkami w dobrych cenach - ostatnio zmieniliśmy 3 zanim dotarliśmy do Brooklynu, a i tak ciasno było :)
Pecus napisał/a:W tym samym miejscu w ostatni piątek nie było stolików (tak się składa, że koledzy z firmy byli). Więc planowanie na piątek nie jest najlepsze tak czy inaczej.
Kolega nie słyszał chyba o takim wynalazku pana Bella, jakim jest telefon i możliwościach, jakie daje, np.
zrobienie rezerwacji
https://www.youtube.com/watch?v=uwSuR-aPlCo
Zawsze mam rację, tylko nikt mnie nie słucha.