26

ditto

piątek ok, sobota ok, czwartek byłby ok, ale nie tym razem

sztaby są co miesiąc - można zarezerwować coś w dowolnym lokalu z jakimś wyprzedzeniem, ale wypadało by wiedzieć na ile osób taka rezerwacja miała by być, bo o takie rzeczy będą pytać, a i może za tym iść jakaś operacja na koncie

przechodze na tumiwisizm

27

Lizard napisał/a:

Określ, opisz "atrakcyjne miejsce", a w piątek, 5 kwietnia, będziemy się świetnie bawić.

Dlaczego JA mam to robić, skoro to TY proponujesz zrobienie rezerwacji? Nieśmiało sugerowałbym tedy, żebyś ją zrobił. I znalazł miejsce, gdzie :P Będziesz wtedy miał możliwość zdecydowania, co jest "atrakcyjne". A nie tak, "weźmy się i zróbcie".

KMK
? HEX$(6670358)

28 Ostatnio edytowany przez alex (2024-02-28 13:01:07)

@Lizard - Znamy się nie od dziś, więc mam pewien dystans w stosunku do Twoich wypowiedzi, ale przestań już imputować zwolennikom promocji picie na umór, skąpstwo czy rzucanie się na tanią wodkę z dyskontów, bo jest to niesmaczne i nieeleganckie. Może Ty potrafisz siedzieć przy jednym piwie przez 6 godzin i nie ma dla Ciebie znaczenia cena jednostkowa, ale w sztabach biorą też udział osoby, które przez rzeczone 6 godzin (a czasem i dłużej) spożywają więcej i cena dla nich robi różnicę. A nie muszę chyba nikomu tłumaczyć, że ceny wszelkich napojów w stołecznych knajpach ostatnimi czasy poszły bardzo ostro w górę.

29 Ostatnio edytowany przez Lizard (2024-02-29 10:55:48)

drac030 napisał/a:
Lizard napisał/a:

Określ, opisz "atrakcyjne miejsce", a w piątek, 5 kwietnia, będziemy się świetnie bawić.

Dlaczego JA mam to robić, skoro to TY proponujesz zrobienie rezerwacji? Nieśmiało sugerowałbym tedy, żebyś ją zrobił. I znalazł miejsce, gdzie :P Będziesz wtedy miał możliwość zdecydowania, co jest "atrakcyjne". A nie tak, "weźmy się i zróbcie".

drac030 napisał/a:

Koledzy (@Lizard), wybitnie niedwuznacznie słusznie proponujący rezerwacje na piątek, mogliby się wykazać ich realizacją w atrakcyjnych miejscach :P

Chciałbym się "wykazać realizacją rezerwacji w atrakcyjnych miejscach", ale miejsce dla mnie atrakcyjne nie musi być atrakcyjne dla Ciebie, a bardzo zależy mi na sprostaniu Twoim oczekiwaniom. Im dokładniej opiszesz swoje preferencje, tym większe szanse, że zostaną zaspokojone.

alex napisał/a:

Znamy się nie od dziś

Więc wiesz, że potrafię nie wylewać za kołnierz.

alex napisał/a:

Może Ty potrafisz siedzieć przy jednym piwie przez 6 godzin i nie ma dla Ciebie znaczenia cena jednostkowa, ale w sztabach biorą też udział osoby, które przez rzeczone 6 godzin (a czasem i dłużej) spożywają więcej i cena dla nich robi różnicę. A nie muszę chyba nikomu tłumaczyć, że ceny wszelkich napojów w stołecznych knajpach ostatnimi czasy poszły bardzo ostro w górę.

Do jednego piwa, to mi się nie chce nawet siadać i skoro mnie znasz, to moje możliwości również. Pieniądze to nie problem, mogę Ci pożyczyć, abyś się mógł się dobrze bawić także w piątki.

Jak masz problem z pieniędzmi, to zmień pracę i weź kredyt.

Pecus napisał/a:

Jak ktoś woli piątek i inne miejsce to zawsze pozostaje: https://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzen … ysowy.html ;)

Ale to Ty masz problem z miejscówką, więc rozważ swoją propozycje pod siebie:

Pecus napisał/a:

Piątki są słabe z powodu trudności z miejscówkami w dobrych cenach - ostatnio zmieniliśmy 3 zanim dotarliśmy do Brooklynu, a i tak ciasno było :)

Pecus napisał/a:

W tym samym miejscu w ostatni piątek nie było stolików (tak się składa, że koledzy z firmy byli). Więc planowanie na piątek nie jest najlepsze tak czy inaczej.

Kolega nie słyszał chyba o takim wynalazku pana Bella, jakim jest telefon i możliwościach, jakie daje, np.

zrobienie rezerwacji

https://www.youtube.com/watch?v=uwSuR-aPlCo

Zawsze mam rację, tylko nikt mnie nie słucha.

30 Ostatnio edytowany przez Sikor (2024-02-29 13:12:23)

No cóż, @Alex pomógł mi podjąć decyzję...

Alex na atarionline.pl napisał/a:

Spokojnie ;) W poniedziałki i wtorki piątkowi malkontenci nie przyjdą :D

Link: https://atarionline.pl/forum/comments.p … =1#Item_17 (pamiętajmy, że tam zawartość może się zmienić po edycji, więc jeszcze screen):
http://www.atari.org.pl/forum/misc.php?action=pun_attachment&item=11312
Dzięki chłopaki za wszystkie poprzednie sztaby, na których byłem. W nowej formule, w tygodniu - są dla mnie do dupy, więc mnie tam nie zobaczycie.

Post's attachments

screen.png 23.18 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
Sikor umarł...

31 Ostatnio edytowany przez drac030 (2024-02-29 13:24:38)

Lizard napisał/a:

Chciałbym się "wykazać realizacją rezerwacji w atrakcyjnych miejscach", ale miejsce dla mnie atrakcyjne nie musi być atrakcyjne dla Ciebie, a bardzo zależy mi na sprostaniu Twoim oczekiwaniom. Im dokładniej opiszesz swoje preferencje, tym większe szanse, że zostaną zaspokojone.

Nie zawracaj głowy - znamy się od 30 lat, wiesz świetnie, że tolerancję na warunki mam dużą. Tak długo, jak nie zarezerwujesz miejsca w kościele, gdzie z napojów będzie tylko woda święcona, a z atrakcji leżenie krzyżem w całkowitym milczeniu, myślę, że prawie każdy lokal gastronomiczny mieszczący się w miejskich standardach obleci. Zwłaszcza że nie o miejsce tu chodzi, tylko raczej o towarzystwo.

Zatem proszę tu nie próbować obracać kota ogonem, tylko skorzystać z własnych zaleceń. Dlaczego - o tym napisał już Candle: piątek jest dniem notorycznego niedoboru miejsc w lokalach, co pozwoli Ci się w praktyce zapoznać z problematyką rezerwowania miejsca na sztab dla liczby uczestników od 4 do 25 :P

KMK
? HEX$(6670358)

32

mi się znów pozmieniały warunki i czwartek mam dostępny niemniej nie znamionowo (o 18:00) więc gdyby znów było jak zwykle, a spodziewam się, że faktycznej rezerwacji nie mamy z racji na w/w to tego - proszę o jakąś informację od tych co już będą, że adres się zmienił lub nie - na Żoliborz będę miała o 18 daleko, więc było by fajnie znać destynację

przechodze na tumiwisizm

33

drac030 napisał/a:

Tak długo, jak nie zarezerwujesz miejsca w kościele, gdzie z napojów będzie tylko woda święcona, a z atrakcji leżenie krzyżem w całkowitym milczeniu, myślę, że prawie każdy lokal gastronomiczny mieszczący się w miejskich standardach obleci.

Dobrze mnie poznałeś. Zastanawiałem się, czy nie zaproponować sztabu w niedzielę o 10:00 w kościele s. Anny. Ładny. Obok plac Zamkowy - łatwo trafić. Można po mszy pójść w inne miejsce albo zostać na kolejnej. ;-)

drac030 napisał/a:

piątek jest dniem notorycznego niedoboru miejsc w lokalach, co pozwoli Ci się w praktyce zapoznać z problematyką rezerwowania miejsca na sztab dla liczby uczestników od 4 do 25 :P

Czelendź akseptet.

Zawsze mam rację, tylko nikt mnie nie słucha.

34

Candle napisał/a:

mi się znów pozmieniały warunki i czwartek mam dostępny

Wbijaj. Nic się nie powinno zmienić. Ten Żoliborz to prawie centrum :) - w przypadku komunikacji mniejskiej jakieś 150m od przystanku Plac Grunwaldzki tramwajów 1,6,17,73,22,28,33,35 ! Już sama ich liczba mówi, że to nie jest jakieś zadupie.
300m w linii prostej od Arkadii.

Bla bla bla bla, bla bla bla. Bla bla bla - bla - bla. Blabla bleee.

35 Ostatnio edytowany przez drac030 (2024-02-29 16:36:45)

Lizard napisał/a:

Zastanawiałem się, czy nie zaproponować sztabu w niedzielę o 10:00 w kościele s. Anny. Ładny. Obok plac Zamkowy - łatwo trafić. Można po mszy pójść w inne miejsce

... taa, np. do św. Krzyża. Też ładny :P Ale ja jednak, zanim mi to pozostanie, spróbuję poczekać jeszcze ze 30 lat :P

KMK
? HEX$(6670358)

36

To w końcu dziś w czwartek, czy jutro?

37

Chyba dziś. Właśnie jadę

Mayonez/COBRA
Atari 1040 STE (4MB RAM, TOS 2.06/1.06, Ultrasatan, Netusbee)
Atari 65XE, 512KB ext. RAM, SIO2SD

38

Kuba. Dziś w czwartek a nie jutro w czwartek :)

Bla bla bla bla, bla bla bla. Bla bla bla - bla - bla. Blabla bleee.

39 Ostatnio edytowany przez alex (2024-03-01 16:51:42)

Pozdrowienia od patologicznych pijaków, którzy przyszli pić na umór :) Za pożyczone oczywiście... :D

Post's attachments

P_20240229_192150.jpg 165.14 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.

40 Ostatnio edytowany przez mono (2024-02-29 19:45:02)

I na zeszyt.

alex napisał/a:

imputować zwolennikom promocji picie na umór, skąpstwo czy rzucanie się na tanią wodkę z dyskontów, bo jest to niesmaczne i nieeleganckie.

Tania wódka z dyskontów jest niesmaczna? Z których? I palcem, i po nazwisku proszę, bo nie chciałbym przy jakiejś eleganckiej okoliczności się dać naciągnąć.

hex, code and ror'n'rol
niewiedza buduje, wiedza rujnuje

41

Sztab się nie udał ;)
-nikogo nie było :(
Zdjęcie zrobił Gzynio którego też nie było.
https://i.postimg.cc/ykkwmgg7/temp-Imageeswl-EX.avif

42

@Lizard - Ciężko mi to nawet skomentować... :/

> Do jednego piwa, to mi się nie chce nawet siadać i skoro mnie znasz, to moje możliwości również. Pieniądze to nie problem,
> mogę Ci pożyczyć, abyś się mógł się dobrze bawić także w piątki.
>
> Jak masz problem z pieniędzmi, to zmień pracę i weź kredyt.

@sikor - Ale jaką decyzję? Stwierdziłem jedynie fakt, w poniedziałki i wtorki orendownicy piątków raczej się nie pojawią :) choć oczywiście mogą. Ale z tym screenem to już przesadziłeś... <facepalm>

43

Widzisz, @alex, niektórzy maja normalną pracę. W normalne dni tygodnia pracują w określonych godzinach, więc tylko uprzejmie doniosłem, że dzięki tej wypowiedzi podjąłem decyzję. Tyle w temacie.

Sikor umarł...

44

Wprawdzie nie jest to wiadomość bezpośrednio dotycząca konkretnego sztabu, ale myślę, że mieszkańcom Warszawy, zwłaszcza tym bywającym w Środmieściu, może się w razie czego przydać:

"Setkę" zlikwidowali.

KMK
? HEX$(6670358)

45

qrfa, wypiliśmy kolejna knajpę!
-Setka była bardzo fajna i długo działała.
Tam były "przed sztaby"
Trzeba Alex-a "odpalić" na nowy lokal ;)