Coś takiego Bocianu pokazywał kilka miesięcy temu u Borsuka.
I co dalej? Nie widzę tego do ściągnięcia. Czyżby program ukończył żywot?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » FujiNet Desktop
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Coś takiego Bocianu pokazywał kilka miesięcy temu u Borsuka.
I co dalej? Nie widzę tego do ściągnięcia. Czyżby program ukończył żywot?
Był pokaz rozwoju tego czegoś (aNode się nazywa) na Last Party. Bocianu działa dalej, na pewno jeszcze nie raz o tym usłyszysz:-)
Był pokaz rozwoju tego czegoś (aNode się nazywa) na Last Party. Bocianu działa dalej, na pewno jeszcze nie raz o tym usłyszysz:-)
A - to doskonale w takim razie. To poczekam oczywiście!
Tu jest link do streama - na początku było trochę problemów z siecia, ale później już działało dobrze.
https://www.youtube.com/watch?v=ECZgbR7Iih0
Tu jest link do streama - na początku było trochę problemów z siecia, ale później już działało dobrze.
https://www.youtube.com/watch?v=ECZgbR7Iih0
Dzięki wielkie!! No to kibicuję i czekam!
nie musisz czekać, możesz już sobie testować. na stronie aNoda masz co-i-jak, czy to na żywym sprzęcie, czy na emulatorze.
nie musisz czekać, możesz już sobie testować. na stronie aNoda masz co-i-jak, czy to na żywym sprzęcie, czy na emulatorze.
No tak, wiem, już obejrzałem filmik :-)
@bocianu, ja Ciebie bardzo przepraszam, że nie uczestniczyłem w Twojej prezentacji na żywo, ale mogłem uczestniczyć jedynie na wpółżywo, ponieważ byłem niedysponowany:-) Ale do brzegu: nadrobiłem, obejrzałem film z prezentacji i najbardziej zainteresowała mnie koncepcja zapisywania plików tekstowych po stronie serwera, gdzie następnie serwer coś tam przemieli i wystawi coś w odpowiedzi. Świetny przykład podałeś z tym, że można sobie pisać kod programu na Atari i dostać w odpowiedzi gotowego xexa od razu. Na prawdę świetna sprawa. Podoba mi się to bardzo:-)
@Mq - pod warunkiem, że UDP nie zrobi Ci psikusa.
Nie zrobi, bo aNode przesyła swoje pliki i binarki po http(s), wiec przez TCP ;)
Tylko zasoby które montuje ze zdalnych serwerów TNFS są po UDP.
Muszę to przetestować w wolnej chwili (czyli nie wiadomo czy kiedykolwiek to nastąpi, ale mam chęci:-)). Bo ja używam internetu od Playa, u mnie na wiosce śmiga mi on dobrze, wszystko działa stabilnie w zakresie korzystania na pececie - ale jak odpalam fujineta, to miewam ciągłe problemy z tym j.....m tnfs i udp..
Mq - a próbowałeś bez firewalla?
Może porty niektóre UDP filtruje?
Mam już aNode -- bieżącą wersję. Tylko nie wczytuje mi się.
Jest obraz Anode (xex) zamontowany na slocie, najeżdżam kursorem i daję OPTION. Wychodzi mi do Basica.
Co robię źle??
jak jest zamontowany na slocie to nie musisz nigdzie najezdzać kursorem.
a skąd montujesz ten obraz anode? z mojego serwera czy z karty SD?
jak jest zamontowany na slocie to nie musisz nigdzie najezdzać kursorem.
a skąd montujesz ten obraz anode? z mojego serwera czy z karty SD?
Próbowałem z tego i z tego.
A odpalam tak że najeżdżam na slot i potem daję Option.
To nie działa.
a cokolwiek innego jesteś w stanie odpalić z tego fujineta?
montujesz sobie ten plik, czy tylko najeżdzasz na niego kursorem?
Bo ja nawet nie mam w logach, że ktoś próbuje się podłączyć do aNode.
a cokolwiek innego jesteś w stanie odpalić z tego fujineta?
No właśnie widzę że zrobił mi się jakiś nieznany problem. OPTION (wciśnięte lub przytrzymane) nie działa już, na innych też.
Może coś w ustawieniach U1MB, ale sprawdzałem z moimi referencyjnymi screenami i jest jak wtedy, kiedy działało.
montujesz sobie ten plik, czy tylko najeżdzasz na niego kursorem?
1 montuję
2 najeżdżam kursorem
3 OPTION
Już wszystko hula.
Przydałby się jakiś gotowiec z predefiniowanym Desktopem -- tworzenie nowego od zera to żmudna rzecz.
masz trzy paczki z gotowcami do zainstalowania hurtem
masz trzy paczki z gotowcami do zainstalowania hurtem
A gdzie?
po zalogowaniu się gdzieś na desktopie (wówczas) leżały skróty do takich operacji, na 2giej stronie czy jakoś tak. dawno już nie odpalałem.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » FujiNet Desktop
Wygenerowano w 0.028 sekund, wykonano 70 zapytań