Można polutować ale to trochę barbarzyństwo bo trzeba lutować z obu stron i potem nie daje się tego rozdzielić. Zamiast taśmy IDE (przy okazji, musi być 80ka bo 40-ka ma za duży raster - aczkolwiek 80-ka za mały ale lepiej tak niz w drugą stronę) mamy teraz dostępne taśmy FFC/FPC. Bez problemu można kupić taką pasującą od strony płyty głównej. Problemem jest druga strona bo o ile płyta główna ma raster 1mm to PCB ekranu ma raster 1.25. Także tasiemkę trzeba polutować do PCB ekranu (tu potrzeba już precyzyjnej roboty bo bez kynaru się nie obejdzie). Ale ja osobiście nie mam umiejętności lutowania tasiemek, wiecznie coś topię albo przepalam. Ale to ja, osoba bardziej obeznana z lutowaniem taśm nie powinna mieć z tym problemu.
Kombinowaliśmy z gniazdami do takich taśm. Teoretycznie da się takie przykleić do obudowy i przylutować do PCB kynarem a potem spiąć to wszystko tasiemką. Trzeba tylko dobrać optymalną taśmę i gniazdko. Jakby ktoś chciał to może próbować.
Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.