26

@faust: świetny pomysł! :D Bardzo mi się podoba efekt działania Twojego kodu :) ... pobawiłem się chwilę i zauważyłem jedną drobnostkę... przy wyborze "atari dwie strony wpisu" pojawia się okładka na której widać na jednej z krawędzi napis "COMPUTER CASETTE", dałoby się poprawić aby było "COMPUTER CASSETTE"? :)

Druga uwaga dotyczy grzbietu na którym widnieje napis z numerem zestawu, w przypadku okładek Atari (tylko takie sprawdzałem) jest kawałek miejsca w którym można by umieścić dodatkowy napis, tak aby był widoczny gdy kaseta stoi/leży sobie na półce (grzbietem do użytkownika). Wtedy oprócz numer zestawu możnaby mieć dodatkowe informacje dotyczące danej kasety np. *** PIRAT SOFT *** ;-)

na Twoim przykładzie pokazanym wyżej widzę za to logo ATARI, u mnie jest po prosu białe tło, dlatego pomyślałem o napisie :D

27

Wszystko się da... ale jakbyś zrobił szkic byłoby prosciej... Literówkę poprawię wieczorem.
Jak coś nie funguje to wrzucajcie screeny, to żywa materia... się poprawi.

F.

seban napisał/a:

@faust: świetny pomysł! :D Bardzo mi się podoba efekt działania Twojego kodu :) ... pobawiłem się chwilę i zauważyłem jedną drobnostkę... przy wyborze "atari dwie strony wpisu" pojawia się okładka na której widać na jednej z krawędzi napis "COMPUTER CASETTE", dałoby się poprawić aby było "COMPUTER CASSETTE"? :)

Druga uwaga dotyczy grzbietu na którym widnieje napis z numerem zestawu, w przypadku okładek Atari (tylko takie sprawdzałem) jest kawałek miejsca w którym można by umieścić dodatkowy napis, tak aby był widoczny gdy kaseta stoi/leży sobie na półce (grzbietem do użytkownika). Wtedy oprócz numer zestawu możnaby mieć dodatkowe informacje dotyczące danej kasety np. *** PIRAT SOFT *** ;-)

na Twoim przykładzie pokazanym wyżej widzę za to logo ATARI, u mnie jest po prosu białe tło, dlatego pomyślałem o napisie :D

28

Trochę jestem dzisiaj niewyspany....  https://www.t2e.pl/www/pdfCov/cov/1674493102.pdf. Ext. jest na końcu.

ccwrc napisał/a:

@faust

Mój plik miał tytuł pdf.1254844 (czy jakoś tak - bez rozszerzenia), czy mógłbym złożyć prośbę żeby .pdf było na końcu zamiast na początku :)

Plik testowy wygenerowałem na pierwszej wersji Atari.

29

W jednym z szablonów jest "XC [   ]", a były też magnetofony CA12, bez X :)

<-- Kontakt przez "E-mail" gdyż albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.

--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--

30

uicr0Bee napisał/a:

W jednym z szablonów jest "XC [   ]", a były też magnetofony CA12, bez X :)

Bom siem trzymał wzorca... sam jako perwersyjny fan 1010, a posiadacz swego czasu XC12 zastanawialem się przez chwilę "why?". Ale w końcu... to nasza myśl piracka... coś autor miał na myśli wstawiając tam miejsce do uzupełnienia.

31 Ostatnio edytowany przez Piguła/Shpoon (2023-02-12 15:20:13)

Skrypt trochę koślawo ustawia licznik w szablonie. Dorzucam wygenerowanego PDF"a jako przykład.

Post's attachments

1676211444.pdf 33.16 kb, liczba pobrań: 27 (od 2023-02-12) 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. J. Tuwim

32

Piguła/Shpoon napisał/a:

Skrypt trochę koślawo ustawia licznik w szablonie. Dorzucam wygenerowanego PDF"a jako przykład.

W najbliższym czasie wróce do tematu i poprawię... Trochę czasu upłynęło mechanizm z deka rozkopany.