Witam,
Kupię Stereo do zamontowania w Atari 800XL wraz z Pokeyem lub Pokeymax.
Pozdrawiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [K] Stereo 800XL
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
Kupię Stereo do zamontowania w Atari 800XL wraz z Pokeyem lub Pokeymax.
Pozdrawiam
Na tą chwilę masz chyba tylko dwie opcje:
1) PTODT Stereo, możesz zakupić tutaj: https://atarifan.pl/produkt/ptodt-stereo/
lub
2) mam gdzieś jeden komplet TK-II-stereo kupioną od nekroskopka jakiś czas temu, dałem 70zł i za tyle mogę ci ją oddać: https://ataribits.weebly.com/tk-ii-stereo.html
Pokeya musisz sobie szukać sam, bo to towar deficytowy.
Dziękuję za "cynk" ;-) Wydaje mi się, że pierwsza opcja byłaby dla mnie idealna. Póki co nie zamierzam używać zewnętrznej klawiatury. Dziękuję za chęć odsprzedaży, doceniam to. Jeśli mógłbym jeszcze zapytać, to czy uważać na coś przy polowaniu na POKEY? Jakieś wersje, których należy unikać? Można łączyć ze sobą różne POKEYe?.
Do tego zamierzam dokupić Lotharkowy 1MB. Nie będzie problemów? W czym lepszy jest firmware FJC?
Jako drugi możesz kupić dowolnego, nawet uszkodzonego Pokeya - uszkodzonego w zakresie klawiatury/transmisji SIO, byle grał i nie blokował komputera. Zdarzają się.
Nie będzie się to kłócić z U1MB, jedyne co to PTODT ma wyłącznie auto stereo i nie da się go podpiąć pod Ultimate, żeby stereo włączać/wyłączać. Większości to nie przeszkadza chociaż może mieć śladowe negatywne skutki. Ale to jest do przeżycia i jest duża szansa, że na to nawet nie natrafisz.
To tylko kwestia czasu...
To tylko kwestia czasu...
Tak, bo o takie płytkie waliczylim :-D A ja mogę napisać jedynie: czy nie można tak było od razu? ;-)
Kiedy projektowałem PCB to nie było zainteresiwania takimi funkcjami.
Teraz prawie po 2 latach jest na to boom ..........
Kiedy projektowałeś PCB, nie pytałeś nikogo poza kilkoma osobami (jeśli w ogóle). Gdybyś zadał pytanie na forum, usłyszałbyś to co trzeba.
Dziękuję szanownym kolegom za pomoc i wszelkie sugestie. Już wiem na czym stoję... Właśnie uciekła mi sprawna płyta z OLXa... Ehh, za długo się zastanawiałem. Najwyżej zamówię wszystko, założę i na POKEYa będę sobie polował na spokojnie. Na pewno wrócę jeszcze z kolejną partią lamerskich pytań :-)
Dziękuję za "cynk" ;-) Wydaje mi się, że pierwsza opcja byłaby dla mnie idealna. Póki co nie zamierzam używać zewnętrznej klawiatury. Dziękuję za chęć odsprzedaży, doceniam to. Jeśli mógłbym jeszcze zapytać, to czy uważać na coś przy polowaniu na POKEY? Jakieś wersje, których należy unikać? Można łączyć ze sobą różne POKEYe?.
Do tego zamierzam dokupić Lotharkowy 1MB. Nie będzie problemów? W czym lepszy jest firmware FJC?
Popatrz co wyprawia nowy avg cart ...:
https://miscretro.com/product/subcart/
To 3cie stereo dostępne, plus rozszerzenie pamięci i sprzęt którym załadujesz wszystko.
Atalante napisał/a:Dziękuję za "cynk" ;-) Wydaje mi się, że pierwsza opcja byłaby dla mnie idealna. Póki co nie zamierzam używać zewnętrznej klawiatury. Dziękuję za chęć odsprzedaży, doceniam to. Jeśli mógłbym jeszcze zapytać, to czy uważać na coś przy polowaniu na POKEY? Jakieś wersje, których należy unikać? Można łączyć ze sobą różne POKEYe?.
Popatrz co wyprawia nowy avg cart ...:
https://miscretro.com/product/subcart/To 3cie stereo dostępne, plus rozszerzenie pamięci i sprzęt którym załadujesz wszystko.
To żeś mi trochę klina zabił :D Ktos ma i byłby w stanie coś na temat tego urządzenia powiedzieć z pierwszej rręki?
tzn.?
Nic lepszego nie robią.
A mnie zastanawia, czy w subcarcie da się na raz podpiąć SIO i audio. I wychodzi mi, że... Nie. Co prawda fotki są słabe i nie widać, czy są 2 czy 3 gniazdka na kabelki ale póki co, widzę dwa. Więc albo SIO, albo audio. Słabo.
Peri, nie zrozumiałem Periego ;)
A mnie zastanawia, czy w subcarcie da się na raz podpiąć SIO i audio. I wychodzi mi, że... Nie. Co prawda fotki są słabe i nie widać, czy są 2 czy 3 gniazdka na kabelki ale póki co, widzę dwa. Więc albo SIO, albo audio. Słabo.
da sie, 3 gniazda
No wreszcie. Pierwsze zdjęcie z całym garniturem kabelków. Dziękuję.
Dobrze to wygląda, ale bez savo ;)
perinoid napisał/a:A mnie zastanawia, czy w subcarcie da się na raz podpiąć SIO i audio. I wychodzi mi, że... Nie. Co prawda fotki są słabe i nie widać, czy są 2 czy 3 gniazdka na kabelki ale póki co, widzę dwa. Więc albo SIO, albo audio. Słabo.
da sie, 3 gniazda
Brakuje vbxe/sophia,
Kiedy mogę takiego kupić ?
Kup sobie Raspberry Pi i postaw na nim emulator. Będziesz miał to co chcesz.
Żadnych emulatorów, ja nie używam :)
To i AVG nie powinieneś :-P
Jeszcze raz chciałbym podziękować wszystkim za pomoc. Wybrałem póki co klasyczne rozszerzenia. Udało się zakupić w przyzwoitej cenie płytę - dawcę, z której własnymi lewymi "ręcyma" pozyskałem pokeya. Do tego PTODT Stereo i u1mb od Lotharka. Wszystko zamontowałem dzisiaj w nocy i o dziwo nic nie uwaliłem :-) Nawet udało się domknąć obudowę, co może nie być regułą bo gniazda taśm w u1mb są skierowane do góry i miejsca jest niewiele. :-) Całość wydaje się działać stabilnie nawet na standardowym 1A zasilaczu. Teraz czeka mnie odkrywanie sceny Atari :-)
To sobie teraz przeflaszuj to U1MB bo masz strasznie stary FW.
Zapewne masz racje. Przy najblizszej okazji postaram sie to zrobic. Po czym poznales, ze firmware jest stary?
Po wyglądzie, nowy FW wygląda zupełnie inaczej :)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » [K] Stereo 800XL
Wygenerowano w 0.023 sekund, wykonano 65 zapytań