Czy komuś działa prawidłowo taka konfiguracja jak w tytule?
Ew. bez wewnętrznego dysku SCSI, tylko same MegaFile+USatan?
Przy czym jako "MegaFile", umówmy się, że może być dowolny inny dysk ACSI z epoki.
Mi w obydwu ww. konfiguracjach wali różnymi błędami, mimo że każde z urządzeń osobno działa prawidłowo w tym samym komputerze.
Wewnętrzny SCSI + (MF60 lub MF30 lub SH205), bez US też prawidłowo.
Do testów używany sterownik i pakiet ICD 6.5.5 Pro - IDCHECK, HDPART, ICDFRMT.
Dopiero gdy w łańcuchu pojawia się UltraSatan, to zaczynają się albo 3 bomby przy bootowaniu, albo błędy typu "<MSense: $FE (0,0)>" w prawym górnym narożniku ekranu, na ramce, nad desktopem (to chyba komunikaty sterownika ICD?), albo "Data on the disk in drive C: may be damaged", albo na karcie SD widać tylko 1. partycję, mimo że są dwie... Tego typu "kwiatki".
Uprzedzając pytanie/sugestię - nie, nie mam konfliktów ID na urządzeniach urządzeń. Na pewno! :-)
Wewn. dysk SCSI= ID0
Megafile = ID1
US = ID 2,3, albo 3,4 - testowałem w obydwu kombinacjach.
Sam US też wydaje się działać dobrze.
Czy ktoś z posiadających MSTE oraz USatana i jakiś dysk ACSI z epoki, mógłby to sprawdzić? Tylko sugeruję użyć jakichś testowych kart SD w USatanie i testowych HDD (albo wcześniej zrobić kopie zapasowe), żeby nie stracić "produkcyjnych" danych. Nie chcę mieć na sumieniu takiego wypadku :-)
P.S. TOS 2.06 UK.
--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--