Witam ponownie
Dziś znowu o Turbo 2001. Nie rozumiem pewnej rzeczy. W tym wątku Bluki mówi o montażu Turbo 2001, nagrałem sobie wersję kasetową T2001 właśnie od Blukiego, jak uruchomię to pod emulatorem Alttirą wszystko jest w porządku. Gdy zgrałem sobie ten system na kasetę i uruchamiam go na 65XE, KSO sie uruchamia w normalu, ale już gry w Turbo po nagłówku GRA(T/N) po jednym ekranie pokazują mi zły format. Jak uruchomię tą samą kasetę tylko z moim cartem Turbo 2001, wszystko jest OK.
Czy to wina magnetofonu? TURBO 2001 uruchamiane z kasety jest inne od TURBO 2001 z carta? Czy możliwe jest zgranie tego systemu z mojego carta i uruchomienie go z kasety? ( w załączeniu zrzut mojego carta i cas ten co nagrałem od Blukiego)
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.