Nawiązując do wcześniejszych wątków, chciałem zapytać się o coś innego. Podczas zgrywania gry z taśmy Turbo 2000 Basic "Bitwa o Anglię" pojawił się problem.
Zgrywałem tak, kopier z catriga Turbo 2000 taśma D: -> Normal taśma C: później -> kopier Boss I przez SIO2PC wgrałem i z taśmy C: -> chciałem zapisać przez SIO2PC plik bas. Jednak przy wczytywaniu plików do bufora z kasety pojawiają się błędy, myślałem że to wina kasety, ale błędy wyskakują przy wczytywaniu w różnych miejscach. Czy ta gra może mieć jakieś zabezpieczenia przed kopiowaniem? Zgrałem tym sposobem sporo programów i wszystko chodzi, a tutaj też się nagrywa i wywala błędy przy ponownym wczytaniu do kopiera Boss I. Ktoś ma jakieś pomysły jak to zgrać?
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.