1 Ostatnio edytowany przez skofrant (2023-05-10 09:54:14)

Cześć wszystkim,

Powoli staje się fabrykantem nowych postów;-) ale kogo mam się nie zapytać jak nie was mentorów i ojców chrzestnych tych wspaniałych komputrów:-]

Pytanie jest może i banalne, ale mam problem z umiejscowieniem tym razem ultimate1mb w Atari 130xe
na poniższym zdjęciu i na stronie lotharka sugerowana jest lewa górna część...

poniżej screen z umiejscowienia

https://www.facebook.com/atari8/photos/ … mp;theater

Ok fajnie super...ale jest jedno ale.. NIE MA SZANS ZAMKNĄĆ OBUDOWY! dlaczego? bo z lewej strony górnej części obudowy Atari jest ten plastikowy element co wystaje do którego przykręcamy śrubkę od spodu tak samo z prawej strony jest taki sam...Nie chce ich niszczyć...

mam na myśli ten element poniżej zdjęcie

Post's attachments

0ab64dce4f9eb7395447b92e9e04.jpg 124.66 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.

2

Ale... Ale przecież to wszytko działa i pasuje... Próbowałeś przymierzyć czy tylko teoretyzujesz? Bo ja tak mam zrobione i nic nie zawadza i w niczym nie przeszkadza.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

3

perinoid napisał/a:

Ale... Ale przecież to wszytko działa i pasuje... Próbowałeś przymierzyć czy tylko teoretyzujesz? Bo ja tak mam zrobione i nic nie zawadza i w niczym nie przeszkadza.

Wczoraj to robiłem...ale sprawdzę jeszcze raz...skoro mówisz, że musi pasować...

4

skofrant napisał/a:
perinoid napisał/a:

Wczoraj to robiłem...ale sprawdzę jeszcze raz...skoro mówisz, że musi pasować...

Perinoidzie a jeszcze pytanie do Ciebie za 100pkt...
ultimate1mb mieści ci się z dolnym ekranem? górny wiadomo trzeba zdjąć bo się nie zmieści, ale czy z dolnym Ci się mieści?

5

Zmieści się jak zamontujesz/przykręcisz do ECI, ja tak miałem kiedyś.

6

skofrant napisał/a:

Perinoidzie a jeszcze pytanie do Ciebie za 100pkt...
ultimate1mb mieści ci się z dolnym ekranem? górny wiadomo trzeba zdjąć bo się nie zmieści, ale czy z dolnym Ci się mieści?

Czyli teoretyk ;-)

Co ma nie pasować, wszystko pasuje. Lotharek tak zrobił płytkę, żeby było dobrze. Jak chcesz, możesz ją sobie obrócić o 90 czy nawet 180 stopni ale nie ma potrzeby.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

7 Ostatnio edytowany przez perinoid (2023-05-10 11:43:37)

Tak to wygląda. (na płycie z 16-ma kośćmi też)
http://www.atari.org.pl/forum/misc.php?action=pun_attachment&item=10576

Post's attachments

20230510_123559.jpg 315.4 kb, liczba pobrań: 1 (od 2023-05-10) 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.

8

Perionid jesteś niemożliwy tyle Ci wujaszek powie;-)
O to mi chodziło;-) żaden teoretyk...wczoraj miałem incydent z tym związany i obudowa nie chciała górna wejść skoro dałeś radę to Ja też musze dać radę o ;-)

Dziękuje;-)

9

Dawałeś jakąś podkładkę pod tą śrubę bo coś widać jakby było podłożone.
nakrętka z góry?