Jak chce zrobic minimalnym kosztem, to moze to zrobic przez subdystrybucje. Koszty ~zadne (poza ew. zabraniem sprzetu, jezeli sie nie sprzeda, ale to jest podstawa podstaw). Przeciez pisalem wyzej, ze zapewne nie wrzucili na EU ze wzgledu na brak finansow na wieksza skale produkcji, ty ciagle uparcie pisales o "trudnosci" wrzucenia produktu na ten rynek, wiec wyjasnilem, ze jest zaden. Summa sumarum byc moze rozmawialismy podobny aspekcie - brak $ na wieksza produkcje => skupiamy sie na rynku gdzie VCS bylo znane. Mam tutaj powiedzmy luzno mocnego expa (na kazdym etapie), wiec zrobmy EOT bo stricte o "wrzuceni produktu na rynek EU" rozmawiamy o czyms innym ciagle.
Prosze rowniez nie probowac porownywac tego do rynku automobile, bo to jest 5 galatyk roznicy we wszystkich procesach i skali. No do przesady...
" A czy to decyzja dobra czy zła - nie wiem"
- byla zla i wynikala z kompletnej nieznajomosci rynku.
"Co do współczesnych konsol - kup Xboxa Series i zagraj w Halo Infinite z płyty."
I po co ten cherrypicking? Kupie 5 konsol pod rzad, 20 gier do kazdej, podlacze pod crt/tv, i z zagram w kazda z tych gier.
"VCS ma wady - mnóstwo. Ja fackupem bym go nie nazwał."
To zdecyduj, bo "mnostwo wad" to ~fuckup. Designowo wszystko jest top poziom. Systemowo full fuckup (ta czarna owca, ktora sobie wymarzyla nowy marketplace z takim projektem i to przepchala, to powinna wrocic do jakis mniej skomplikowanych projektow, bo tutaj nawet nie bylo highrisk/highreward); Cele typu "Atari ouya, ktora stoi obok PS5" i taki efekt (tam sie jeszcze kilka razy cel projektu zmienial, stad wyszlo wlasnie to lub cokolwiek co mialo).
Za to joystick (jak wyzej bylo pisane) to 10/10 (mozna znow porownac do ouya - tam byl 2/10 gowno shit) -> wiec dlatego licze na Atari 2.0 (bo designowo i calosciowo wyglada to elegancko), ale jak znow zrobia podstawowe fuckupy no to trzeciej fali nie bedzie. A ty bedziesz twierdzil, ze jest dobrze.
Rynkowo - promil nerdow sobie o tym gada, nie ma to znaczenia. Jak seria 2.0 bedzie dobra to sie bedzie sprzedawac, a hype w socialach wyskoczy.