Jak w temacie, poszukuję dwóch kosci po 256MB .
PC100 - jak na focie
Może ktoś z was ma na zbyciu?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię pozostałe » [K] RAM SODIMM PC100 2x 256MB
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak w temacie, poszukuję dwóch kosci po 256MB .
PC100 - jak na focie
Może ktoś z was ma na zbyciu?
heycoom..
Pierwsze primo, nie wiem czy to pc100 czy pc133 i czy to ma znaczenie dla Twojego sprzętu
Drugie primo, ultimo, są trochę wyższe niż przeciętnie, więc sprawdź czy masz tyle miejsca.
W sumie ten 64MB co mam to jest 133 i działa także raczej powinno być ok.
Miejsce jest, także tutaj luzik.
Miałem gdzieś kiedyś, ale nie znajdę niestety...
Różnica między 100 a 133 MHz była i nadal jest dość znaczna dla pewnych typów chipsetów. Pamiętam, że w tamtych czasach był z tym poważny problem, bo na 133 płyty z tymi chipsetami działały niestabilnie.
Mam ale pc133 - 256MB M464S3254CT2-L7A ;
No właśnie się okazuje że jednak muszą być PC100 :/
A czy ktoś potrafi rozpoznać czy to pc100 czy pc133?
No i co wynika z tego dejtaszita?
100MHz
Ale: dziwna ilość cipow i układ PLL/clock bufor. Mam pewne wątpliwości czy to nie jest jakaś specjalna kość dedykowana dla jakiegoś bożka. Chyba ze tym bożkiem jest dolar.
Na drugiej stronie jest tyle samo chipów. Działa w Apple PowerBook G3 Wallstreet II (PDQ).
Wychodzi ze to 192MB i tylko 48bit
a to nie jest czasem 128Mb z ECC ?
Ecc jest 72 lub ewentualnie 36 bit. (9 cipów)
Ecc jest 72 lub ewentualnie 36 bit. (9 cipów)
Jeżeli wierzyć ostatniemu komentarzowi na stronie https://discussions.apple.com/thread/5748148 , to moduł 256MB musi mieć 16 kości pamięci, po 8 z każdej strony. I działa pamięć PC133.
Tam -9 w symbolu oznacza, że to 9ns czyli kość jest na 100MHz
Kości na 133MHz będą miały -7 w oznaczeniu.
https://www.unitjuggler.com/convert-fre … ml?val=100
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię pozostałe » [K] RAM SODIMM PC100 2x 256MB
Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 59 zapytań