Zawsze mnie zastanawiał dolny panel w grze. W wersji PAL (a gra jest brytyjska, z tego co mi wiadomo) zawsze wyglądał do d..y... No właśnie, ale:
https://youtu.be/F-SGkpc2pfE?t=247
Jest o niebo lepiej, nieprawdaż? Po włączeniu artefaktów wygląda na to, że gra była robiona na rynek NTSC - tam panel wygląda zajebiście, o niebo lepiej, niż w C64. Ale gra europejska i artefakty w NTSC? Coś mi tu nie gra... Po włączeniu artefaktów PAL w emulatorze jest niby ok (szczególnie mocniejsze artefakty), ale i tak inaczej niż na filmie (gorzej). I tu pytanie - czy wersje krążące w sieci są źle złamane? Mocno mnie to ciekawi, niestety nie znam assemblera, ale wygląda na to, że źle się załącza przerwanie przy zmianie trybu. Ma ktoś oryginał i mógłby zgrać z niego obraz? Bo według mnie gra jest warta tego.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.