Hej
z tej strony Marecki. Za radą znajomego (Bocianu) wrzucam informację na wskazane forum (jedno z dwóch), może się coś znajdzie z takim wyprzedzeniem sensownego żebym nie musiał sprzedawać nerki:
Od ponad pięciu lat pracuję w Ośrodku Kultury.. jakoś tak się złożyło, że kombinacja pracy i braku powierzchni magazynowej w mieszkaniu spowodowała że nazbierało się trochę retro sprzętów, które teraz z powodzeniem "odpalam" na wydarzeniach u siebie i wokół komina w woj. lubuskim, a do tego w drugiej połowie kwietnia ogarniam RetroRoom u nas w ośrodku (jakieś 35-40m2), w którym te sprzęty staną tak, aby można było z nich korzystać na bieżąco :)
W tej całej kolekcji brakuje mi ośmiobitowego Atari żeby mieć takie "kamienie milowe", które dzieciaki widzą pierwszy raz na oczy... więc teraz do rzeczy:
Gdzieś w okolicach drugiej połowy maja będę poszukiwał Atari 65xe / 800xl - sprawny generalnie ale ew. do małego remontu - recap, podstawowa wymiana, wybielanie itp rzeczy jestem w stanie zrobić, joye mam, kable i zasilacz na portalu na a znajdę... wgrywadełko dzięki Bocianowi namierzone więc ew magnetofon może być w stanie "dekoracyjnym". - z tego wynika, że zmęczony życiem "golas" będzie ok - byle był technicznie sprawny.
Bez fajerwerków, turbodopałek i innych rzeczy magicznych - chodzi mi raczej o najbardziej powszechną konfigurację z epoki jako reprezentanta historii
Gdybyście mieli coś takiego do puszczenia to:
a) pamiętajcie o mnie
b) na jaki wydatek mam się szykować tak w ogóle?
(Zdjęcie dla uwagi z ostatniej imprezy w Świdnicy k. Zielonej Góry)