Adam Klobukowski napisał/a:Nie do końca rozumiem po co shell pod TOSa w okienku - bo to przecież singletask - chcesz go z akcesoriami używać?
Mam binarkę która "wyrzuca" czasem dość spore ilości printf'ów. Dotychczas uruchamiałem ją na Falconie w MiNT w Conholio i najzwyklej przewijałem okienko żeby cofnąć się ekran, dwa czy pięć temu i zobaczyć co zostało wyplute. Czasem też przekierowywałem wyjście do pliku i przeglądałem to w pliku.
Ale wymyśliłem, że zamiast zaprzęgać Falcona, to szybkie testy tych printfów bym robił w Hatari w TOSie
No ale Okami do tego się nie nadaje, bo to pełny ekran a do tego przekierowanie wyjścia jakby coś nie do końca działało. To znaczy takie "date >plik.txt" działa git, ale jak uruchamiam tą moją binarkę, to tylko tworzy plik ale nic tam nie przekierowuje (to są zwykłe printfy, jak przekompiluję to na linuksa i przekieruję standardowe wyjście na plik to oczywiście wszystko "ląduje" w tym pliku)
Znalazłem jeszcze A Shell. Ale ten to nawet nie tworzy pustego pliku, nie mówiąc o przekierowaniu.
Więc wymyśliłem, że może jest jakiś okienkowy shell, to bym sobie przewijał zawartość jak w Conholio. Stąd zadałem pytanie, bo nie umiem znaleźć nic innego oprócz Okami i Ashell (a wiem, że na pewno więcej tego było, więc po cichu liczę na coś okienkowego [albo z działającym przekierowaniem, choć okienko było by najwygodniejsze])