Poszło.
Ale na szczęście zleciłem produkcję jednej sztuki. Będzie unikat, specjalnie dla mnie.
Jeśli pójdzie całość, to uprzejmie proszę o zaniechanie poszukiwania błędów :) bo na lipiec się nie wyrobimy.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Bałagan » Kubki z dla kodera 6502
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Poszło.
Ale na szczęście zleciłem produkcję jednej sztuki. Będzie unikat, specjalnie dla mnie.
Jeśli pójdzie całość, to uprzejmie proszę o zaniechanie poszukiwania błędów :) bo na lipiec się nie wyrobimy.
A "nieudokumentowane" rozkazy powinny być wymienione na spodzie kubka ... korzystasz na własne ryzyko :) :)
Przed użyciem nielegalnych rozkazów nalej do kubka wrzątku i odwróć kubek do góry dnem. ;-)
podjąłbym wyzwanie :)
Tryb adresowania BRK jest dyskusyjny. Zwyczajowo zapisuje się implikowany, ale powrót z przerwania następuje dwa bajty po BRK.
Tryb adresowania BRK jest dyskusyjny. Zwyczajowo zapisuje się implikowany, ale powrót z przerwania następuje dwa bajty po BRK.
to proszę o wytyczne jak mam zapisać, bo nie czuje się kompetentny :D
Ja bym zostawił implikowany. BRK nic nie robi z bajtem występującym za nim, jak w trybie natychmiastowym. Powrót dwa bajty dalej może być błędem w konstrukcji procesora, a może być celowym działaniem twórców. Nie uważam, aby ten wątek był miejscem na - bądź, co bądź - akademicką dyskusję.
Pojawił się problem.
Zrobiliśmy próbny kubek w mniejszym rozmiarze i czarne litery mają milimetr wysokości... na większym kubku miałyby około dwóch milimetrów.
Pomijam fakt, że "moja" agencja reklamowa nie ma większej matrycy i na większych kubkach musielibyśmy robić gdzie indziej.
Znaki będą nieczytelne.
Ok, spróbuję zwiększyć czcionkę
W sumie może być to niebezpieczne - czcionka w praie rozwali ceramiczny kubek. Proponuję zmienić font... Pomóc powinien font jednoelementowy bez pogrubień, wyjdzie lepiej (w zasadniczej części).
Jak zmienisz, to spróbuj wydrukować na zwykłej kartce papieru i przymierz do kubka. Jeśli będzie czytelnie - działamy :)
W sumie może być to niebezpieczne - czcionka w praie rozwali ceramiczny kubek. Proponuję zmienić font...
A Ty znowu swoje :)
Już pisałem - nawet na tym forum - że niezależnie czy Ci się to podoba czy nie, język ewoluuje i słowa zmieniają swoje znaczenia. Od kilkunastu już lat, słowo "czcionka" oznacza nie tylko klocek z literką, ale i krój pisma. Jak mi nie wierzysz, to sprawdź sobie w słowniku języka polskiego. I bardzo dobrze, że tak jest, bo prawdziwych czcionek już nikt o zdrowych zmysłach nie używa, a słowo "font" jest brzydkie i zapożyczone. Wiec przestań się już czepiać tych czcionek, bo te uwagi te są niecelne i potrzebne jak zawód zecera ;)
A reszta uwagi jak najbardziej celna i spróbuje zrobić jak mówisz.
Obecny stan rzeczy i całe zamieszanie zawdzięczamy jakiemuś trepowi/nieukowi co dawno temu zabrał się za tłumaczenie systemu Windows na polski i walnął właśnie taką gafę wzorując się zapewne tym, że w starych maszynach do pisania są czcionki (które uderzając o papier odbijają na nim kolejne znaki) no i do teraz prawie wszyscy powielają tą budzącą u mnie agresję metonimię.
Dokładnie tak samo jest z tłumaczeniem "zwinne programowanie" ... programista wygina śmiało ciało ? :)
Tia... "strona" i "kolumna" w Word, ta sama bzdura, ale wątek jest o kubkach, a nie o zawiłościach języka.
Ja bym zostawił implikowany. BRK nic nie robi z bajtem występującym za nim, jak w trybie natychmiastowym. Powrót dwa bajty dalej może być błędem w konstrukcji procesora, a może być celowym działaniem twórców. Nie uważam, aby ten wątek był miejscem na - bądź, co bądź - akademicką dyskusję.
Zgadzam się w 100%.
@Cyprian - zadałeś sobie trud przekopiowania tylko po to by wskazać listę, ale mnie nie dopisałeś. Dziękuję bardzo.
nie zrobiłem tego złośliwie, po prostu nie chciałem decydować za Ciebie ile sztuk chcesz
Jeśli można się jeszcze dopisać to poproszę 2x dla mnie :-)
1. VLX x2
2. Mono
3. Lizard
4. Cyprian
5. Koala x2
6. bocianu
7. pancio x2
8. Sikor - a co mi tam ;)
9. mgr inż. Rafał
10. Mateoos
11. Lopez
12. Rastan x2
13. Laoo
14. Pajero
15. agahes x2
16. seban x4
17. Pecuś
18. ajcek x2
1. VLX x2
2. Mono
3. Lizard
4. Cyprian
5. Koala x2
6. bocianu
7. pancio x2
8. Sikor - a co mi tam ;)
9. mgr inż. Rafał
10. Mateoos
11. Lopez
12. Rastan x2
13. Laoo
14. Pajero
15. agahes x2
16. seban x4
17. Pecuś
18. ajcek x2
19. jhusak x2
A co z czytelnością napisów?
większy kubek!
Półlitrowy? Są chyba takie. Jak ktoś nie pije herbaty, to może mieć do piwa. ;)
większy kubek!
+1
A co z czytelnością napisów?
przepraszam, jeszcze nie miałem czasu.
ale w weekend spróbuje coś powiększyć.
3 x TAK.
3 x TAK.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Kubki z dla kodera 6502
Wygenerowano w 0.033 sekund, wykonano 58 zapytań