Tak. A ja bym jeszcze zrobił nielegale, ale żeby się pokazywały dopiero jak w szklance jest 5V :)
Edit: I to wewnątrz. A na dnie KIL.
niewiedza buduje, wiedza rujnuje
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
a8rawconv GUI Graficzny interfejs użytkownika (GUI) dla narzędzia a8rawconv
atari.area forum » Bałagan » Kubki z dla kodera 6502
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak. A ja bym jeszcze zrobił nielegale, ale żeby się pokazywały dopiero jak w szklance jest 5V :)
Edit: I to wewnątrz. A na dnie KIL.
Skoro towarzystwo przeszło do śmieszkowania i podśmiechujek, można uznać temat za przedyskutowany i wyczerpany. Przejdźmy zatem od słów do czynów...
.
Czy możemy w tym wątku nie dyskutować o nielegalach? To już jest nudne i nikogo nie śmieszy.
Nie. Nie dam się sprowokować.
To jak, panowie. Niech mi ktoś z dorosłych prześle pdfa na email i będę działać. Zamówię jedną sztukę na próbę, wrzucę zdjęcie, zamówię resztę.
Damy radę poczekać do party z odbiorem?
Nie. Nie dam się sprowokować.
To jak, panowie. Niech mi ktoś z dorosłych prześle pdfa na email i będę działać. Zamówię jedną sztukę na próbę, wrzucę zdjęcie, zamówię resztę.
dziś Ci zmajstruje PDFa SVG i TIFF'a - na wszelki wypadek.
tylko musze dotrzeć do domu.
pajero napisał/a:TO jest dobre
Jezusie bosy... wziete pewnie z literatury w ktorej nielegale nie dzialaja ;-)
zrobmy test:
LDA #$01
CMP #$FFi zobacz jakie masz znaczniki w rzeczywistości a jakie w tym "poradniku"
tak zgada się - tam najlepiej tego N wywalić z tej tabelki (zawsze z C korzystałem, więc nawet N nigdy mnie nie intersowało :P).
Mam takiego PDFa, niestety nie wiem skąd go mam, ale tam błędów niestety jest troszkę (np: z V przy adc piszą głupoty - i na to się już raz nadziałem)
Będę dopiero na Last 2024, więc jednak prosiłbym o wysłanie.
tak tylko jak to zapisać w tabelce? Dlatego wywalić moim zdaniem najlepiej. Mi chodziło głównie o C, bo podobnie jak Laoo mam problem z zapamiętaniem tego ;)
Bocianu: tak! Dzięki! I przepraszam za kłopot :)
Nie ma za co.
Kolumna wywalona. (IND) przerobione na (ABS).
z tym N to nie jest taka oczywista sprawa, bo nie wiem ile razy sobie musiałbym głowę obrócić, ale za którymś razem mi wychodzi, że jakby traktować A i M jako liczby ze znakiem, to byłoby OK. No tylko że tam jest za mało miejsca, żeby o tym pisać.
Ok, wyeksportowałem do PNG/SVG/PDF
paczka tutaj:
Pierwsza wersja ostateczna. :D
Wygląda super. Mam nadzieję, że będzie czytelne po zmniejszeniu do rozmiarów kubka.
Wygląda super. Mam nadzieję, że będzie czytelne po zmniejszeniu do rozmiarów kubka.
ja też. Mateoos druknie próbny i zobaczymy. jak nie to będziemy kombinować dalej.
Jest tez opcja kupna tego kubka z pierwszego posta:
z tym N to nie jest taka oczywista sprawa, bo nie wiem ile razy sobie musiałbym głowę obrócić, ale za którymś razem mi wychodzi, że jakby traktować A i M jako liczby ze znakiem, to byłoby OK.
Nie do końca. Wspomniane już LDA #01; CMP #$FF, to 1-(-1), czyli 2 (N=0), ale LDA #$7F; CMP #$80, to 127-(-128)=255, czyli -1 (N=1).
OK. To mnie przekonuje, że znacznik N po CMP jest jednak dyskusyjny.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Kubki z dla kodera 6502
Wygenerowano w 0.027 sekund, wykonano 59 zapytań