Tak. A ja bym jeszcze zrobił nielegale, ale żeby się pokazywały dopiero jak w szklance jest 5V :)
Edit: I to wewnątrz. A na dnie KIL.
niewiedza buduje, wiedza rujnuje
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Bałagan » Kubki z dla kodera 6502
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak. A ja bym jeszcze zrobił nielegale, ale żeby się pokazywały dopiero jak w szklance jest 5V :)
Edit: I to wewnątrz. A na dnie KIL.
Skoro towarzystwo przeszło do śmieszkowania i podśmiechujek, można uznać temat za przedyskutowany i wyczerpany. Przejdźmy zatem od słów do czynów...
.
Czy możemy w tym wątku nie dyskutować o nielegalach? To już jest nudne i nikogo nie śmieszy.
Nie. Nie dam się sprowokować.
To jak, panowie. Niech mi ktoś z dorosłych prześle pdfa na email i będę działać. Zamówię jedną sztukę na próbę, wrzucę zdjęcie, zamówię resztę.
Damy radę poczekać do party z odbiorem?
Nie. Nie dam się sprowokować.
To jak, panowie. Niech mi ktoś z dorosłych prześle pdfa na email i będę działać. Zamówię jedną sztukę na próbę, wrzucę zdjęcie, zamówię resztę.
dziś Ci zmajstruje PDFa SVG i TIFF'a - na wszelki wypadek.
tylko musze dotrzeć do domu.
pajero napisał/a:TO jest dobre
Jezusie bosy... wziete pewnie z literatury w ktorej nielegale nie dzialaja ;-)
zrobmy test:
LDA #$01
CMP #$FFi zobacz jakie masz znaczniki w rzeczywistości a jakie w tym "poradniku"
tak zgada się - tam najlepiej tego N wywalić z tej tabelki (zawsze z C korzystałem, więc nawet N nigdy mnie nie intersowało :P).
Mam takiego PDFa, niestety nie wiem skąd go mam, ale tam błędów niestety jest troszkę (np: z V przy adc piszą głupoty - i na to się już raz nadziałem)
Będę dopiero na Last 2024, więc jednak prosiłbym o wysłanie.
tak tylko jak to zapisać w tabelce? Dlatego wywalić moim zdaniem najlepiej. Mi chodziło głównie o C, bo podobnie jak Laoo mam problem z zapamiętaniem tego ;)
Bocianu: tak! Dzięki! I przepraszam za kłopot :)
Nie ma za co.
Kolumna wywalona. (IND) przerobione na (ABS).
z tym N to nie jest taka oczywista sprawa, bo nie wiem ile razy sobie musiałbym głowę obrócić, ale za którymś razem mi wychodzi, że jakby traktować A i M jako liczby ze znakiem, to byłoby OK. No tylko że tam jest za mało miejsca, żeby o tym pisać.
Ok, wyeksportowałem do PNG/SVG/PDF
paczka tutaj:
Pierwsza wersja ostateczna. :D
Wygląda super. Mam nadzieję, że będzie czytelne po zmniejszeniu do rozmiarów kubka.
Wygląda super. Mam nadzieję, że będzie czytelne po zmniejszeniu do rozmiarów kubka.
ja też. Mateoos druknie próbny i zobaczymy. jak nie to będziemy kombinować dalej.
Jest tez opcja kupna tego kubka z pierwszego posta:
z tym N to nie jest taka oczywista sprawa, bo nie wiem ile razy sobie musiałbym głowę obrócić, ale za którymś razem mi wychodzi, że jakby traktować A i M jako liczby ze znakiem, to byłoby OK.
Nie do końca. Wspomniane już LDA #01; CMP #$FF, to 1-(-1), czyli 2 (N=0), ale LDA #$7F; CMP #$80, to 127-(-128)=255, czyli -1 (N=1).
OK. To mnie przekonuje, że znacznik N po CMP jest jednak dyskusyjny.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Kubki z dla kodera 6502
Wygenerowano w 0.033 sekund, wykonano 65 zapytań