1

W załączniku pełny artykuł o scenie z Chipa 12/2004 wraz ze zrzutem z dema Taquartu i kilkoma ciekawostkami, np. w Ornecie odbywa się party o nazwie Quasi. :evil: Mail ze sprostowaniem do redakji za chwilę.

PDF v.6.0, więc mogą być kłopoty na starszych readerach.

BTW. Dely, co to za pomysły "PDF forbidden"?

[ Dodano: 30.11.2004 19:06:23 ]
A tak się ma +1 do statsów na AA i Mistrza offtopicu. :mrgreen:

Zawsze mam rację, tylko nikt mnie nie słucha.

2

quasi [wym. kwazi] ndm, dziś tylko z rzeczownikiem a. przymiotnikiem ?jakby, niby, rzekomo, pozornie?
Quasi-nauka.
Quasi-postępowy.

nie wiem czy sie nie obrazic :)?

*- TeBe/Madteam
3x Atari 130XE, SDX, CPU 65816, 2x VBXE, 2x IDE Plus rev. C

3

powinno być RAR forbidden ... moglby ktos zrobic zipa ?

All I hear is the sound of me falling on the ground

4

Albo gzipa ...

KMK
? HEX$(6670358)

5

Wszystko dlatego, że PDF forbidden i 256kB limit. :(

Dobra panowe, wrzucam to TU (445,4kB).

[ Dodano: 30.11.2004 20:11:44 ]

6

odnosnie tych wszystkich blokad niech szanowny pan kierownik DELY wrescie wejdzie do tego panelu administracyjnego i w dziale rozszerzenia zrobi wrescie porzadek ;]

"wszystko się kiedyś kończy......."

7

Heh, przez ten czas zdążyłem już unrara znaleźć ... czy tego tekstu nie pisał przypadkiem Bartek Dramczyk? Nazwisko w nagłówku niby inne, ale ...

KMK
? HEX$(6670358)

8

He he. Sugerujesz, że nie tylko nazwę party w Ornecie przekręcieli, a nazwisko autora również? :) Po czym wnosisz, że to on może być autorem tekstu? Autor tekstu nie należy do redakcji, tzn. nie ma go w stopce redakcyjnej. Bartka zresztą też tam nie ma, on sie udziela u konkurencji. ;)

[ Dodano: 30.11.2004 20:53:22 ]

9

A czemu pdf 6.0? Rżnie się gorzej niż Pinokio w tartaku! Litości...

A artykuł taki sobie... Typowe ble ble.

10

Bo mi sie PDF 6.0 cholernie podoba i nie zamienię go na żaden inny, właśnie z powodu mojej sympatii do niego.

Artykuł kierowany jest do ludzi, którzy nie wiedzą co to scena i ma na celu wyjaśnienie im tego zjawiska. Czego się spodziewałeś?

A czemu używasz Windowsa 98? Rżnie się gorzej niż Pinokio w tartaku. :p

[ Dodano: 30.11.2004 22:25:01 ]

11

korva, zróbcie ps'a i dosyc pi....lenia :)

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

12

a dla mnie to kolejny artykul ktorego byc nie powinno. wczesniej cdaction cos nadawal o scenie. scena sobie jest i media nie sa jej wogole do szczescia potrzebne. za niedlugo w Mtv bedzie stala ramowka...SCENA... wtedy to chyba posiwieje. Albo reklamy McDonalda i Coli w demach sie pojawia.... ostatnio "SCENA komputerowa" staje sie coraz bardziej popularna, jak jakas hip-hopowa qpa... wiem wiem... nie ide z duchem czasu... :)

13

a co Ci to przeszkadza ?!? nie interesowano sie nami, bylo dobrze ... interesuja sie nami, tez jest dobrze :)

pozatym autor artykulu nie odrobil pracy domowej .... no ale czegoz innego by sie mozna spodziewac po polskim dziennikarzu komputerowym ;)

14

w Ornecie odbywa się party o nazwie Quasi.

Ten szanowny pan pisał artykuła w majkrosoft łordzie i autokorekta mu zmieniła Quast na Quasi albo mu się palec ześliznął z "T" na "I" :D

15

No torchę daleko mu się ześlizgnął. Jakieś trzy klawisze w prawo. :twisted:

Sprawdziłem w Wordzie. Rzeczywiście, przy włączonej autokorekcie "quast" zamieniane jest na "quasi". Jakie to mondre bydle, he, he. :lol:

[ Dodano: 01.12.2004 03:27:15 ]

16

a dla mnie to kolejny artykul ktorego byc nie powinno.

gadanie. wielu z nas jest przeciez na scenie dzieki czasopismom - moje atari, c64+4, c&a czy kebab (sic!)

17

pewnie ze dzieki czasopismom :D a co... nawet listingi drukowali :D

18

ee.... mi tam sie okreslenie "programowanie artystyczne" podoba  :P

19

To narysuj cos ładnego w QA i niech jeszcze do tego działa. ;)

Panowie! Nie ma co się rozwodzić nad słusznością, czy potrzebą instenienia tego tekstu. Możemy go krytykować, ale on nie był pisany dla nas - sceny, tylko dla zwykłych userów. Poza tym, scena to nie tajna organizacja terrorystyczna, ani sekta, by miało być o niej cicho.

Ja ten artykuł uważam za jeden z najlepszych o scenie dla szarego właściciela peceta.

[ Dodano: 01.12.2004 13:48:23 ]

20

Po czym wnosisz, że to on może być autorem tekstu?

Po tym, że jakiś czas temu wspominał, że taki artykuł się ukaże  :lol:

KMK
? HEX$(6670358)

21

To wiele tłumaczy. :) Nazwisko pewnie zmienił, aby szef nie dowiedział sie, że pisze dla konkurencji. Nadal pracuje w tej gazetce, gdzie w każdym numerze tłumaczą po 5 razy co to dysk twardy, albo jak wytłuścić tekst w Wordzie? ;)

[ Dodano: 01.12.2004 13:58:11 ]

22

Tia... jak to się zwie? "Komputer Fakt"?  :lol:  To znaczy nie pracuje tam, ale chyba z nimi współpracuje, czyli pisze za wierszówkę, a nie za pensję.

KMK
? HEX$(6670358)

23

Poza tym, scena to nie tajna organizacja terrorystyczna, ani sekta,

Kurcze, przez te wszystkie lata bylem oklamywany? :)

24

Poza tym, scena to nie tajna organizacja terrorystyczna, ani sekta

właśnie, że sekta ... ;)

All I hear is the sound of me falling on the ground

25

W sumie dobrze, że piszą. Niech ludzie wiedzą, że atarowcy, czy inni są ciągle wśród żywych i jeszcze bardzo długo będą. Ale ten teskt nie odzwierciedla w pełni stanu obecnego scen komouterowych (mam na myśli naszą). Powinienem zrobić to o czym myślałem już dawno-skrobnąć artka o stanie obecnym atarowców i męczyć redakcje pism komputerowych o publikację. Niech ludzie zobaczą skriny najlepszych effów z najlepszych dem  i dowiedzą się, że to Party zwie się QuaST, a nie Quasi.

grzybson/SSG^NG