Witam wszystkich forumowiczów. To mój pierwszy post w tym dziale.
Zgodnie z sugestią forumowicza @lopez zamieszczam ogłoszenie w tym (właściwym) miejscu.
Zaczęło się od zakupu płyty głównej dawcy do naprawy mojego 130XE i udało się zakupić płytę (uszkodzoną) do Atari 800XL (starego typu bez Frediego), bez metalowych ekranów i białej osłony gniazda kartridży / prowadnicy kartridży. Korzystając z tej płyty naprawiłem swojego 130XE. W międzyczasie za śmieszne pieniądze wylicytowałem (uszkodzoną) płytę do 65XE bez ECI z metalowymi ekranami, więc mogłem naprawić płytę do Atari 800XL. Powoli zacząłem gromadzić graty do dokompletowania 800XL. Wylicytowałem ładną obudowę z metalowymi ekranami i dwiema uszkodzonymi klawiaturami różnych typów, które naprawiłem ale niestety są częściowo zdekompletowane. Aktualnie chciałbym już złożyć kompa ale do kompletności jeszcze odrobinę brakuje, a czeka to już kilka miesięcy.
1. W dalszym ciągu poszukuję białej osłony gniazda kartridży / prowadnicy kartridży do Atari 800XL
2a. Poszukuję trzech klawiszy (kompletnych wylutów z PCB klawiatury -> klawisz + mechanizm) do klawiatury AWC (mechanizm klawisza u podstawy w przekroju kwadratowy z napisem CHERRY, klawisz mocowany na końcówkę trzpienia mechanizmu w kształcie "minusa" nie "plusa") do Atari 800XL. Konkretnie chodzi mi o klawisze "1", "4" i "strzałka w dół"
Edycja 10.03.20232b. Poszukuję klawisza "1" (kompletnego wylutu z PCB klawiatury -> klawisz + mechanizm) do klawiatury ALPS. @perinoid, dziękuję za pomoc w zdobyciu tego klawisza.
Pozdr.