Szukam opinii nt. tych dwóch rozwiązań.
Co do Zulu trochę opowiedział mi na Last Party krap.
Ktoś to używa z dużym Atari lub jakimś starszym PC ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Bałagan » BlueSCSI, ZuluSCSI
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Szukam opinii nt. tych dwóch rozwiązań.
Co do Zulu trochę opowiedział mi na Last Party krap.
Ktoś to używa z dużym Atari lub jakimś starszym PC ?
Zulu jest następcą scsi2sd i bluescsi tak więc powinien być ekstremalnie kompatybilny i niezależny od sprzętu. Ale że nie korzystam to więcej nie powiem poza tym, że do tych sprzętów potrzebny jest porządny adapter acsi-scsi dla Atari, np. ICD AdSCSI ;-)
Pozdrawiam
poza tym, że do tych sprzętów potrzebny jest porządny adapter acsi-scsi dla Atari
No, chyba, że TT-ka lub Falcon, one mają kontroler na pokładzie :)
Acha...
Ja używałem z TT i testowałem z MSTE i działa to poprawnie. Sterowniki HDDRIVER. A co potrzeba?
Jeżeli chodzi o używanie tego z Atarkami, to prawdopodobnie najlepsze miejsce na tego typu pytanie jest tu: https://hddriver.net/forum/
Ja mam SCSI2SD, którego używam od dłuższego czasu i mogę polecić. Natomiast w ciągu ostatnich dni kupiłem BlueSCSI, które kosztuje dużo mniej od powyższych.
Natomiast w ciągu ostatnich dni kupiłem BlueSCSI, które kosztuje dużo mniej od powyższych.
@dely, to z alle do zaprogramowania? Wsady są dostępne, tylko który najlepszy do Atari?
A czy to od tej samej osoby, co to: http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic … 50#p303750 ? Czy ustalono już czy za zgodą autora, czy wbrew i nie należy raczej bojkotować człowieka?
No właśnie, poproszę o info, od kogo ewentualnie można kupić w Polsce wspierając autora? Ewentualnie link do autora - gerbery są chyba dostepne, ale jednej płytki nie opłaca się robić. A w sumie fajne urządzenie.
Bluescsi uzywam od dłuższego czasu ale z Macintoshami. Działa bardzo dobrze. Jedyne problemy jakie do tej pory spotkałem to problemy z obrazami dysku a z samym urządzeniem nie.
BlueSCSI kupowałem od Francuza - na stronie projektu jest link gdzieś
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » BlueSCSI, ZuluSCSI
Wygenerowano w 0.017 sekund, wykonano 62 zapytań