Szukam opinii nt. tych dwóch rozwiązań.
Co do Zulu trochę opowiedział mi na Last Party krap.
Ktoś to używa z dużym Atari lub jakimś starszym PC ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
a8rawconv GUI Graficzny interfejs użytkownika (GUI) dla narzędzia a8rawconv
atari.area forum » Bałagan » BlueSCSI, ZuluSCSI
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Szukam opinii nt. tych dwóch rozwiązań.
Co do Zulu trochę opowiedział mi na Last Party krap.
Ktoś to używa z dużym Atari lub jakimś starszym PC ?
Zulu jest następcą scsi2sd i bluescsi tak więc powinien być ekstremalnie kompatybilny i niezależny od sprzętu. Ale że nie korzystam to więcej nie powiem poza tym, że do tych sprzętów potrzebny jest porządny adapter acsi-scsi dla Atari, np. ICD AdSCSI ;-)
Pozdrawiam
poza tym, że do tych sprzętów potrzebny jest porządny adapter acsi-scsi dla Atari
No, chyba, że TT-ka lub Falcon, one mają kontroler na pokładzie :)
Acha...
Ja używałem z TT i testowałem z MSTE i działa to poprawnie. Sterowniki HDDRIVER. A co potrzeba?
Jeżeli chodzi o używanie tego z Atarkami, to prawdopodobnie najlepsze miejsce na tego typu pytanie jest tu: https://hddriver.net/forum/
Ja mam SCSI2SD, którego używam od dłuższego czasu i mogę polecić. Natomiast w ciągu ostatnich dni kupiłem BlueSCSI, które kosztuje dużo mniej od powyższych.
Natomiast w ciągu ostatnich dni kupiłem BlueSCSI, które kosztuje dużo mniej od powyższych.
@dely, to z alle do zaprogramowania? Wsady są dostępne, tylko który najlepszy do Atari?
A czy to od tej samej osoby, co to: http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic … 50#p303750 ? Czy ustalono już czy za zgodą autora, czy wbrew i nie należy raczej bojkotować człowieka?
No właśnie, poproszę o info, od kogo ewentualnie można kupić w Polsce wspierając autora? Ewentualnie link do autora - gerbery są chyba dostepne, ale jednej płytki nie opłaca się robić. A w sumie fajne urządzenie.
Bluescsi uzywam od dłuższego czasu ale z Macintoshami. Działa bardzo dobrze. Jedyne problemy jakie do tej pory spotkałem to problemy z obrazami dysku a z samym urządzeniem nie.
BlueSCSI kupowałem od Francuza - na stronie projektu jest link gdzieś
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » BlueSCSI, ZuluSCSI
Wygenerowano w 0.172 sekund, wykonano 96 zapytań