Cześć
Dotychczas używałem mojej konsolki z grami na 2600 i zwykłymi joystickami typu QuickJoy, QuickShot. Wszystko działało dobrze. Ostatnio dostałem grę Karateka w wersji na 7800 i nie mogę nic zrobić. Żaden joystick nie działa z tą grą. Mam też oryginalne Atari, te z dwoma przyciskami po przeciwnych stronach obudowy i z wystającym drążkiem, takie podłużne z dużą, srebrną płytką z napisem Atari i kolorowym paskiem (mam nadzieję, że wiecie o jakie mi chodzi) ale one też nie działają. Postać przybiera tylko pozycję gotowości do ataku i nic więcej nie da się zrobić. Kiedy włączę konsolę bez karta to uruchamia się Asteroids i tam używając joysticka atari mogę tylko obracać się w lewo, przyspieszać i się teleportować. Co może być nie tak?
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.